Revanche voor HVM

Geplaatst op: 27 mei 2013

Zondag 26 mei speelden de heren van HVM de laatste uitwedstrijd van het seizoen op het
hockeyveld van de heren van Krimpen. De thuiswedstrijd tegen Krimpen, voor de winterstop, was onnodig verloren gegaan, dus HVM had deze dag iets recht te zetten…..
De Mijdrechtse heren begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut werd er een strafcorner verdiend. Deze leidde echter (nog) niet tot een treffer. Tien minuten later was het wel raak: Mats Kaas sloeg de eerste goal van de wedstrijd binnen.
Er ontwikkelde zich nu een wedstrijd waarin door beide teams pittig werd gestreden. Het Krimpener elftal had hierbij duidelijk moeite met het aanvallende spel van Mijdrecht. De Rondeveense heren waren vandaag in goede doen. Er werd lustig aangevallen hetgeen een aantal strafcorners tot resultaat had. Uit één van die corners pushte Mijdrecht hard en hoog de 2-0 binnen. Nog voor de rust deed Krimpen ook met een tweetal doelpunten van zich spreken. Een daarvan ontstond uit een zeer snel uitgevoerde actie vanaf de middenstip na één van de treffers van HVM. De Mijdrechtse defensie werd hierdoor onaangenaam verrast.
Casper Wilmink had ondertussen een derde treffer voor Mijdrecht laten aantekenen. Het zag er een tijd lang naar uit dat HVM met een 3-1 voorsprong de rust in zou gaan. Het slotakkoord van de eerste helft was echter voor Krimpen en zo werd de thee bij een 3-2 voorsprong voor HVM genuttigd.
Na de rust pakte HVM de draad goed op. Er werd aanvallend gespeeld, waardoor er meerdere kansen kwamen. HVM scoorde nog tweemaal uit de strafcorner. De corners liepen deze dag gesmeerd!

Het bleef nu lange tijd 5-2 voor Mijdrecht. Krimpen gaf zich niet zomaar gewonnen en er moest nog hard gewerkt worden om de overwinning veilig te stellen. Even leek het erop dat de heren uit Mijdrecht de marge tot 4 goals uitbreidden toen Jacob Veerhuis tijdens een van de Mijdrechtse aanvallen vanaf de rand van de cirkel scoorde. De scheidsrechter oordeelde echter na overleg met zijn collega dat het schot van buiten de cirkel kwam en annuleerde deze treffer.
Krimpen scoorde tegen het einde van de wedstrijd nog een keer uit een strafcorner. Verder kwamen de mannen uit de Krimpenerwaard echter niet. De uitstekend keepende Redmar Stienstra hield zijn doel verder schoon.
Zo eindigde deze wedstrijd in een duidelijke 5-3 overwinning. Mijdrecht staat hiermee definitief op de derde plaats in de competitie, met nog één wedstrijd te spelen. In totaal zijn er 38 punten behaald, hetgeen een respectabel aantal is. Daarbij heeft HVM de op één na minst gepasseerde defensie. Er is dus alle reden om nu al zeer tevreden te zijn over het seizoen 2012-2013.
Volgend weekend rest de laatste wedstrijd van de competitie, thuis tegen Heerhugowaard. HVM zal ook dan weer voluit voor de winst gaan om te proberen dit mooie seizoen in stijl af te sluiten. De wedstrijd begint om 14:30 op de velden van HVM in het Mijdrechtse sportpark.

Zondag 26 mei speelden de heren van HVM de laatste uitwedstrijd van het seizoen op hethockeyveld van de heren van Krimpen. De thuiswedstrijd tegen Krimpen, voor de winterstop, was onnodig verloren gegaan, dus HVM had deze dag iets recht te zetten…..De Mijdrechtse heren begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al in … Lees meer »