Geen promotie voor VZOD/vdBoon 1 door nipt verlies

Geplaatst op: 3 juni 2013

Afgelopen zaterdag kwam voor de laatste wedstrijd dit buitenseizoen de nummer 2 - met één punt voorsprong op VZOD/vdBoon 1 - Atlantis 1 uit Mijdrecht op bezoek. De grote vraag; zou VZOD/vdBoon 1 weer een huzarenstukje kunnen vertonen? De twee voorgaande wedstrijden werden achterstanden nog omgezet in winst. Het was een belangrijke wedstrijd voor de hoofdmacht van Frits Visser, want bij winst maakte VZOD/vdBoon nog kans op een promotie naar de tweede klasse.

Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd en dat was op het veld ook goed zichtbaar. Met veel wind over het veld begon VZOD/vdBoon 1 tegen de wind in, om de schade beperkt te houden en hopen om de tweede helft met de wind mee een gat te kunnen slaan. Veel spanning en dus veel gemiste kansen van beide ploegen zorgden er voor dat er een ruststand van 2 tegen 3 in het voordeel van het Mijdrechtse Atlantis op het score bord stond.

Een goede uitgangspositie voor de tweede helft waarin VZOD/vdBoon voor de wind mocht gaan spelen, maar niets was minder waar, door het missen van vele kansen onder de korf en een goed gericht schot van een heer van Atlantis wist Atlantis uit te lopen naar een voordeel van 2 punten. Na hard werk en niet al te goed spel, met als voornaamste oorzaak wind en spanning, kwamen de Kudelstaarters wel weer terug in de wedstrijd met een gelijke stand van 5 tegen 5.

Met nog 5 minuten op de klok was dit een uitstekende stand voor Atlantis want die hadden aan één punt genoeg, voor VZOD/vdBoon daarentegen was alleen winst voldoende. Nog éénmaal werden de mouwen opgestroopt, maar uiteindelijk was het Atlantis die een fout van de Kudelstaarters onder de paal afstrafte en de eindstand op 5-6 bracht.

Helaas is het deze keer niet gelukt; geen deel drie in de reeks “Nipt winnend VZOD/vdBoon houdt zicht op promotie”. Veel gemiste kansen hebben er voor gezorgd dat de wedstrijd niet gewonnen is. Nu vakantie en op naar een nieuw seizoen.

Afgelopen zaterdag kwam voor de laatste wedstrijd dit buitenseizoen de nummer 2 - met één punt voorsprong op VZOD/vdBoon 1 - Atlantis 1 uit Mijdrecht op bezoek. De grote vraag; zou VZOD/vdBoon 1 weer een huzarenstukje kunnen vertonen? De twee voorgaande wedstrijden werden achterstanden nog omgezet in winst. Het was … Lees meer »