TOP weekend voor GVM79

Geplaatst op: 10 juni 2013

TOP in drukte, het grootste deel van de vereniging kwam in actie! En TOP in prestaties veel medailles bij de recreantenturnsters, maar ook een NEDERLANDS KAMPIOEN bij de ACRO afdeling!

Afgelopen zaterdag 8 juni was het passen en meten voor de trainers (begeleiders) en juryleden van GVM’79 om overal voldoende bezetting te krijgen. Alle groepen van GVM’79 waren vertegenwoordigd op verschillende wedstrijden door het hele land. De recreantenturners ging naar Kortenhoef voor een individuele wedstrijden. De selectieturnsters van divisie 6 trokken naar Hooglanderveen voor het regiokampioenschap en de Acrogymnasten hadden het NK (D,E en pupil) in Oss.

Individuele wedstrijden Recreanten
Maar liefst 27 turnsters en 1 turner van GVM waren zaterdag 8 juni In Kortenhoef te vinden. Een wedstrijd waarbij de recreanten leden strijden tegen turn(st)ers van hun eigen leeftijd en niveau. Onder begeleiding van Wendy, Menso, Owefa en de moeder van Sanne Romijn voerden de turn(st)ers een mooie oefening uit.
Anne Pothuize, Karlijn Hoornweg, Sandra Berger, Iris Koppenol, Sam Bouterse, Merel ten Haaf en Lilian Samsom beten het spits af in de eerste ronde. Deze ronde helaas geen prijzen maar wel goede resultaten! Sandra Berger werd maar liefst eerste op sprong en behaalde uiteindelijk de 5e plaats.

Tijdens de tweede ronde was het de beurt aan Julie ten Haaf, Meike van Kreuningen, Anne Heek, Eva Oudman, Laura Meijer, Renske Zuiker en Lisanne Kloet. Maar liefst 3 prijzen werden er aan onze meiden uitgedeeld! Eva 2e, Julie 3e en Anne de 4e plaats! Trots stonden zij op het podium tijdens de oververwinningstune!

Chalisa Bocxe, Luna van Sijll, Floun van Remmerden, Daantje Burgerding, Shenena Meijer, Emma van Dijk, Melanie de Graaf, Merel Koek, Lisa Snoek, Anne Bruggink en Sanne Romijn deden in de middag een dansje als warming-up en mochten daarna de oefening laten zien. Dit keer een prijzenregen. Twee prijzen voor onze jongste deelnemers! Luna won de 1e plaats en Chalisa de 2e plaats! Sanne werd fantastisch 1e op Brug en behaalde overall een 7e plaats. Merel werd Kampioen van de Instappers niveau 4 en Lisa kreeg met haar 4e plaats ook een medaille! Floun werd 1e op de vloer en scoorde de 3e plaats op het podium! Gefeliciteerd Dames!
Tijdens de laatste ronde was het de beurt aan onze vertegenwoordiger van de jongens: Gijs! Gijs is dit jaar gestart in de nieuw opgerichte jongensgroep onder leiding van trainer Menso. Naast de jongens groep maakten Marjolein Pijper en Djune Visser maakten de dag compleet. Djune werd op 0,5 punten net 4e en greep helaas een medaille mis. De enige jongen die uitkwam voor GVM mocht de laatste medaille op die dag in ontvangst nemen. Talent Gijs werd eerste en ontving een mooie gouden medaille! GVM is blij met al die prijzen, maar vooral het plezier de kinderen stond voorop!

Regiokampioenschappen turnselectie
Trainster Marjolein en assistente Justine trokken met 3 selectieturnsters naar Hooglanderveen. De regiokapioenschappen werden in de Bekkumhal georganiseerd In de eerste ronde waren er direct twee turnsters aan de beurt. Yuli vd Bosch was erg zenuwachtig, maar tijdens de wedstrijd was hier weinig meer van te merken. Ze turnde de sterren van de hemel en vooral op vloer was ze top (10e score)! Uiteindelijk kwam ze op de 13e plek. Danique Papot begon in dezelfde ronde op de balk, zij turnde erg netjes, maar moest sommige elementen iets langer aanhouden. De sprong was erg mooi en goed uitgevoerd. Danique eindigde op de 34ste plek. De ronde daarna kwam Celeste Posdijk voor GVM in actie. Helaas viel zij een aantal keer van de balk wat tot veel puntenverlies leidde. Op de brug nam zij revanche en turnde zichzelf naar een fantastische zesde score van de dag op dit toestel. Celeste is uiteinlijk 34ste geworden.

NK acrogym
De acrogymafdeling van GVM’79 had zich met 2 teams heel mooi geplaatst voor het NK-Acrogym op D-,E- en pupilniveau. Priscilla en Bente zijn dit jaar voor het eerst een team en daarnaast waren zij ook nog eens de jongste van een deelnemersveld van 16 teams! Het was al vreselijk knap dat zij zich hadden geplaatst voor dit NK. Op de wedstrijd straalden ze van de vloer af, lieten prachtige en stabiele elementen zien. De oefening was perfect en ze scoorden dan ook een score van 25,100 pnt. Maar de andere teams waren ook erg goed en scoorden hogere punten. Voor Priscilla en Bente was dit NK een prima afsluiting van het seizoen. Ook Rink en Phoenix mochten hun oefening laten zien. Zij waren er op gebrand om de jury van hun kunsten te overtuigen en boven de de 25 pnt te scoren. Donderdag hadden ze extra veel tijd aan de choreografie besteed in de training en dat kwam zeker tot zijn recht op de wedstrijd! De elementen waren ook erg strak en mooi uitgevoerd. Met het totaal van 25,150 pnt was het doel bereikt en dat was ook nog eens goed voor de gouden medaille. Rink en Phoenix kunnen zich dan ook een jaar lang Nederlands Kampioen noemen!

Aan het eind van de dag ging iedereen met een voldaan en trots gevoel naar huis! Iedereen gefeliciteerd met de behaalde plek! De juryleden worden bedankt voor hun inzet bij de wedstrijden, want zonder hen kan GVM’79 geen gymnasten inschrijven voor de wedstrijden. Wil je kennis maken met deze actieve en gezellige turnvereniging? Er wordt nog getraind tot de zomervakantie. Kijk op de website en meldt je aan voor een proefles!

TOP in drukte, het grootste deel van de vereniging kwam in actie! En TOP in prestaties veel medailles bij de recreantenturnsters, maar ook een NEDERLANDS KAMPIOEN bij de ACRO afdeling! Afgelopen zaterdag 8 juni was het passen en meten voor de trainers (begeleiders) en juryleden van GVM’79 om overal voldoende … Lees meer »