Showdowners Veenland bekroond met zilver en brons op het NK 2013

Geplaatst op: 17 juni 2013

Ze hadden er allemaal hard voor getraind zegt trainer - coach Wim Snijders van Showdownvereniging Veenland en waren er klaar voor. Voor de Veenlanders was het afgelopen zaterdag opnieuw een belangrijk dag. In Duivendrecht werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap Showdown. Met 16 mannen en 12 vrouwen werd er gedurende de gehele dag gespeeld wie zich kon meten met de beste Showdowners van Nederland. Showdown is een soort tafeltennis-airhockey dat is zijn geheel op gehoor wordt gespeeld. Deze tak van sport wordt beoefend door blinde en slechtziende sporters (visuele beperking), en is sterk in opmars.

In de voorrondes wisten Wendy Zuydwijk en Mitchel Snel verschillende goede spelers in een 2-setter naar huis te sturen. Tijdens de halve finale ging het helaas mis met Wendy Zuydwijk in een “kokende” wedstrijd werd er maar nipt verloren maar was de derde plaats bekroond met een mooie beker en een bronzen medaille.

Michtel Snel deed het beter in een “bloedstollende”wedstrijd stuurde hij in een 2-setter de nummer 2 van het vorige Nederlands Kampioenschap naar huis. Onder toeziend oog van veel toeschouwers speelde hij in de finale tegen zijn vriend en collega Leander Sachs. Beide spelers maken deel uit van de Stichting Dutch Showdown Team . “Sachs” liet er geen gras over groeien en versloeg de Veenlander met 2-0, en verdiende zilveren medaille voor de goed in vorm verkerende “Snel”. Het Nederlands Kampioenschap stond onder auspiciën van Gehandicaptensport Nederland.

Bron: Showdownvereniging Veenland en Stichting Dutch Showdown Team

Ze hadden er allemaal hard voor getraind zegt trainer - coach Wim Snijders van Showdownvereniging Veenland en waren er klaar voor. Voor de Veenlanders was het afgelopen zaterdag opnieuw een belangrijk dag. In Duivendrecht werd gestreden om het Nederlands Kampioenschap Showdown. Met 16 mannen en 12 vrouwen werd er gedurende … Lees meer »