Van Rijn Racing pakt vierde plaats in finale

Geplaatst op: 18 juni 2013

Topdag! Zo eindigde de derde ronde voor het team Van Rijn Racing uit Mijdrecht. Na een tweetal moeizame wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap, viel tijdens deze race op het Eurocircuit alles op zijn plaats. Met een vierde positie algemeen in de Super 1600 klasse sloot het team deze dag af. Voor het team en rijder voelde dit als een overwinning. Hoewel het tijdens de eerste start van de dag al bijna over leek te zijn…

Ter gelegenheid van Vaderdag was voor iedereen de toegang tot het Eurocircuit, net als vorig jaar, geheel gratis. Veel mensen maakten hier gebruik van en maakten kennis met de sport Rallyracing. Vooral in de Super 1600 klasse lag het veld dicht bij elkaar, en werd er gestreden voor een startbewijs voor de A-finale. Omstreeks10.00uur ving de wedstrijddag aan, na de technische keuring, waar de Fabia van het team zonder enige problemen doorheen kwam. Er kon slechts eenmaal getraind worden, om de wagen en de baan weer even aan te voelen. Het Eurocircuit lag er goed bij, maar door de droogte op het onverharde gedeelte, zorgde dat voor heel veel stof. De dichte stofwolken maakten het soms moeilijk te bepalen waar de muur en andere deelnemers zich bevonden. Na de trainingen begon de eerste manche. Van Rijn startte in de derde en laatste heat. Vanaf de start kon Dennis goed meekomen, even dacht hij genoeg ruimte te hebben om naar binnen te gaan voor de eerste bocht. Echter had hij de Belg Fiddelaers (Renault Clio) niet zien aankomen aan zijn binnenzijde, waardoor beide toucheerden. Drie deelnemers kwamen met elkaar in aanraking en de Skoda spinde hard. Gelukkig wist de Mijdrechtse coureur zijn wagen uit het zand en de muur te houden, en werd ergere, of zelfs het einde van zijn wedstrijd voorkomen. Nog voordat de wagen tot stilstand kwam, had de racedirectie de wedstrijd al stil gelegd. Men dacht dat de startcrash erger was, dan dat het werkelijk het geval was. Van de wedstrijdleiding kreeg het team vijf minuten de tijd om de wagen te herstellen. Na een kort bezoek aan de servicetent, waar de wagen snel en kundig gecheckt was, kon Dennis deelnemen aan de herstart. Ditmaal lieten de deelnemers elkaar wat meer ruimte en zonder kleerscheuren wist Van Rijn de vierde tijd op de klokken te rijden. Na de toch nog succesvolle openingsmanche, hadden de monteurs nog genoeg werk om de Fabia weer zo goed mogelijk klaar te zetten voor de tweede manche.

In de tweede manche startte Dennis weer met De Brouwer (Suzuki Swift), die zijn pole position wist te verzilveren. Beide Super 1600 piloten weken niet uit elkaars zicht, met wederom een tweede plaats in de heat bracht dat een vierde tijd in het Super 1600 klassement. Hiermee kwalificeerde Dennis zich direct voor de A-finale! De derde manche zou niet heel belangrijk meer worden. Maar met nog zo’n goede tijd zou Van Rijn de vierde startpositie kunnen behouden, wat in de finale een voordeel zou kunnen zijn met de start. Hoewel de laatste manche zonder problemen verliep, kwam hij niet verder dan een vijfde positie in het algemeen klassement. Met de start van de A-finale wist Dennis zijn vijfde plaats te behouden. In de eerste ronde probeerde van de Warrenburg het nog even buitenom in de Korte Knie, maar Dennis pareerde deze aanval en reed weg van zijn achtervolgers. Wederom was hij weer in gevecht met De Brouwer die op zijn beurt de druk vol op de man in derde positie had staan, de Belg Fiddelaers. De laatstgenoemde ging in de een na laatste ronde de fout in bij opkomen start-finish, waardoor Van Rijn doorschoof naar de vierde positie. Na vijf rondes bracht hij de Skoda als vierde over de streep. “Voor ons team voelt dit als een overwinning. Eindelijk bleven de technische problemen buiten de deur, en kwalificeerde we ons met overtuiging voor de A-finale,” vertelde Dennis tevreden. “Deze derde ronde is voor het team een topdag!”

Hoewel de wagen zich goed gehouden heeft, is de verdiende eindklassering niet zonder slag of stoot gegaan. Er valt nog een en ander te herstellen aan de wagen, komende weken. De volgende wedstrijd voor het NK is op 14 juli op het Eurocircuit in Valkenswaard, en in september en oktober rijdt het team nog een tweetal wedstrijden voor het kampioenschap in België. Op 17 en 18 augustus staat de wedstrijd voor het “Rallycross Challenge Europe” nog op het programma.

Topdag! Zo eindigde de derde ronde voor het team Van Rijn Racing uit Mijdrecht. Na een tweetal moeizame wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap, viel tijdens deze race op het Eurocircuit alles op zijn plaats. Met een vierde positie algemeen in de Super 1600 klasse sloot het team deze dag af. … Lees meer »