Connect - Roké Sidecar team pakt punten in WK-ronde Kroatië

Geplaatst op: 19 juni 2013

De Sprint-race op zaterdag werd verreden aan het einde van de dag. Maar met een buitentemperatuur van meer dan 30 graden en een asfalttemperatuur van boven de 50 graden Celsius zorgde dit toch voor de nodige problemen.

Kees Kentrop met Danny de Haas in de bak ging van start op een 10e plek van de 15 deelnemers. De eerste ronden bracht hem in, het sterk bezette veld, op een plek in de top 7 maar het langzaam aan verliezen van grip van de banden deed hem terugzakken naar een 10e plaats. Hieraan vooraf ging een strijd tussen vier teams, waaronder het Connect-Roké team, dat uiteen viel doordat een Frans team naast de baan kwam. Uiteindelijk werd de zwart-wit geblokte vlag na 10 ronden op een 10e plaats gepasseerd, waardoor 6 WK-punten konden worden toegevoegd aan het totaal van 8 uit de wedstrijd in Aragon, Spanje.

Zondag dan de tweede race, de Gold-race over 18 ronden. Start even na het middaguur op het heetst van de dag. Het begin van de wedstrijd was goed. Kees en Danny kenden een goede start en kwamen in de eerste ronden als zevende door. De tweede nederlandse deelnemer, team Streuer reed inmiddels op een knappe vijfde plaats. In de negende ronde kende de wedstrijd een rode vlag situatie omdat de duitser Hock ernstig was gecrashed.

Na een korte pauze werd opnieuw gestart voor een race over zeven ronden. Iedereen klaagde over de al zeer slechte staat van de banden maar wisselen werd door de wedstrijdleiding niet toegestaan. Kentrop had een prima start, kort achter de leiders in het WK dook hij als 4e de eerste bocht in. Al snel bleek dit tempo, mede door het glijden van de banden, te hoog en moest het Connect-Roké afhaken bij de strijd om een plaats in de top 5. Ze reden de race vervolgens dan ook bekeken uit op een knappe zevende plaats. Een zevende plaats goed voor 9 WK punten waarmee het Connect-Roké team met 23 WK punten-totaal een prachtige top 10 klassering bezetten.

Met de Dutch TT van Assen over twee weken een prima generale. Tijdens dit evenement wordt op het circuit van Assen op vrijdagavond de derde ronde van het Sidecar World Championship verreden.

In het snikhete Kroatië vond dit weekend op het Automotodrom Grobnik de tweede ronde plaats van het FIM Sidecar World Championship 2013. Op zaterdag een Sprint-race van 10 ronden en op zondag een Gold-race van 18 ronden, beiden meetellend voor Wk-punten. De Sprint-race op zaterdag werd verreden aan het einde … Lees meer »