001 - Escaperoom aglemeen

WAAKS! De Ronde Venen leidt eerste deelnemers op


Geplaatst op: 1 juli 2013

De Ronde Venen - Vorige week zijn de eerste deelnemers aan het project WAAKS! opgeleid. Door middel van twee casussen maakten zij in de praktijk kennis met wat je tegen kunt komen als WAAKS deelnemer, hoe je moet reageren, waar je op moet letten en welk nummer van de politie je moet bellen.

Peter Smit van de politie gaf aan waar de deelnemers op moeten letten. Zo is een goed signalement belangrijk voor de politie. Geadviseerd werd te letten op kenmerken die moeilijk te veranderen zijn. Een witte jas kan men snel uittrekken, een rood petje zet men snel af. Maar uiterlijke kenmerken als haar, baardgroei, tatoeages, littekens of zelfs schoenen kunnen niet zo snel worden veranderd.

De eerste casus ging over drie jongens die aan het inbreken waren bij een woning. Op het moment dat WAAKS deelnemer eraan komt, kijken zij diegene aan en rennen alle drie een andere richting uit. De deelnemer werd daarna gevraagd wat hij had gezien. Het blijkt in de praktijk toch moeilijk om als er ineens mensen wegrennen –zeker als het er meerdere zijn, die allemaal een andere kant oplopen– om tot een goed signalement te komen.

De tweede casus betrof een auto. Er zaten drie jongens in die gingen rijden op het moment dat zij de WAAKS! deelnemer zagen. Ze gedroegen zich verdacht, doken weg, wilden niet gezien worden. Waar let je dan op? Het liefst het kenteken en zoveel mogelijk kenmerken van de inzittenden.

Al met al een goede leerzame avond! Na de vakantie start de werving voor WAAKS! Degenen die zich al hebben opgegeven zullen na de vakantie door de gemeente worden uitgenodigd.

Wilt u ook meedoen met dit project, mail dan naar waaks@derondevenen.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

WAAKS! De Ronde Venen leidt eerste deelnemers op

De Ronde Venen - Vorige week zijn de eerste deelnemers aan het project WAAKS! opgeleid. Door middel van twee casussen maakten zij in de praktijk kennis met wat je tegen kunt komen als WAAKS deelnemer, hoe je moet reageren, waar je op moet letten en welk nummer van de politie … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: