Interclub de Amstel

Geplaatst op: 15 juli 2013

Bij categorie 5-6 Ian van den Berg en Stijn Ruijter aan start. Stijn probeerde diverse malen om weg te komen en kreeg meestal gelijk Volendammer Lars Klugt achter zich aan. Hierdoor werd het peloton steeds kleiner... en moest ook Ian lossen. In de eindsprint zat Stijn niet helemaal op de juiste plaats, maar kon hij toch nog naar de 4e plaats rijden. Ian 19e.
Bij cat 7-nieuwelingen alleen Bart de Veer van UWTC aanwezig. Twee renners wisten uit het peloton te ontsnappen. Bart kon goed meekomen in het peloton en reed naar plaats 8.

Grote Prijs Steenwijkerland
Zaterdag 13 juli de dag van de internationale MTB wedstrijd Steenwijkerland. Een van de mooiste MTB wedstrijden van het jaar waar UWTC lid Sjon van den Berg aan mee heeft gedaan. In deze wedstrijd over 90 minuten reed Sjon naar plaats 38.

Ronde van de Meern op het Lint
Zondag 14 juli hebben de UWTC renners Leen Blom en Guus Zantingh deelgenomen aan de wielerronde in De Meern bij de veteranen 60+. Vanaf het startschot werd er volop gedemarreerd met in de hoofdrol de Kampioen van Nederland Gijs Nederlof. Na 10 ronden wedstrijd wist Gijs Nederlof uit het peloton te ontsnappen en nam een voorsprong van 40 seconden. De wedstrijd werd gewonnen door Gijs Nederlof uit Kamerik voor John Tromp uit Kudelstraat. De sprint van het peloton voor de 3e plaats werd overtuigend gewonnen door Guus Zantingh. Leen Blom behaalde een verdienstelijke 12e plaats in dit sterke rennersveld.

Tour de Junior
Vijf jeugdleden van UWTC gaan meedoen aan de Tour de Junior in Achterveld van 22-27 juli. In deze internationale wielerweek voor 12 tot 16 jarigen worden dagelijks 1 of meerdere wedstrijden gereden. Eric Looij (cat 5), Stijn Ruijter (cat 6), Menno van Capel (cat 7) en de nieuwelingen Jeroen van Goor en Bart de Veer hebben er zin in.

Prima koersweer bij de Amstel op zondag 14 juli. Bij cat 1-2 stonden 16 rennertjes klaar voor de start. Mees van Smoorenburg en Youri Janzing waren namens UWTC aanwezig, maar hebben (nu) nog moeite om de kopgroep bij te houden. Youri 14e en Mees 15e .Bij categorie 5-6 Ian van … Lees meer »