UWTC-lid Stijn Ruijter wint Tour de Junior

Geplaatst op: 29 juli 2013

Van 22 t/m 27 juli is de Tour de Junior verreden in Achterveld. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor jeugdwielrenners van 12-16 jaar. De UWTC was vertegenwoordigd door vijf jeugdleden. Bij categorie 5-6 deden Stijn Ruijter en Eric Looij mee. Bij categorie 7 Menno van Capel en bij de nieuwelingen Jeroen van Goor en Bart de Veer. Stijn, Eric en Menno deden voor het eerst mee. Bart en Jeroen deden beide voor de derde en tevens laatste keer mee omdat ze de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt.

Tijdens deze zesdaagse worden maar liefst 9 wedstrijden verreden en dat was met de hittegolf behoorlijk zwaar. Veel deelnemers zitten deze week in gastgezinnen in Achterveld, maar Stijn, Menno, Bart en Jeroen hebben een gezellige week op de camping gehad. Stijn is erg goed in tijdrijden en kwam al snel in de top van het klassement te staan. Toen de een na laatste dag de gele trui drager wel 2 keer betrokken was bij een valpartij en kostbare tijd verspeelde kreeg Stijn de gele trui om de schouders. De laatste dag reed Stijn continue vooraan, reageerde attent op ontsnappingen en hield het tempo hoog. Toen de wedstrijd eindigde in een massasprint en Stijn vierde werd in deze sprint, wist hij dat hij de winnaar was van de Tour de Junior cat 5-6. Ook Eric Looij deed het goed, hij werd 9e in het eindklassement en 3e in het jongerenklassement. Menno deed veel ervaring op en eindigde op de 12e plaats.

Bij de nieuwelingen reed Jeroen veel wedstrijden aanvallend. De eerste dag won hij een paar tussensprints en kreeg de groene trui. Deze trui wisselde bijna dagelijks van eigenaar en tot de laatste dag was het erg spannend omdat er drie renners bijna gelijk stonden met de punten. Uiteindelijk kwam Jeroen na de laatste wedstrijd één punt tekort voor de groene trui. Met een 10e plaats in het eindklassement heeft Jeroen zich goed laten zien. Ook Bart deed weer veel ervaring op. Bart had de eerste dag, op zijn verjaardag, pech met zijn fiets. Alle andere wedstrijden reed hij prima in het peloton uit. Bart eindigde op de 28e plaats. Een uitgebreid verslag en veel foto’s staan op de website van de UWTC: www.uwtc.nl/wielren

Van 22 t/m 27 juli is de Tour de Junior verreden in Achterveld. Dit is een internationale wielerwedstrijd voor jeugdwielrenners van 12-16 jaar. De UWTC was vertegenwoordigd door vijf jeugdleden. Bij categorie 5-6 deden Stijn Ruijter en Eric Looij mee. Bij categorie 7 Menno van Capel en bij de nieuwelingen … Lees meer »