vlnr:Cor Meulenbelt (clubkampioen) – Yvonne Meulenbelt (3e plaats) – Jurjen Schwier (3e plaats)  – Ans Mulder (clubkampioene) – Frans Burger (2e plaats) –Nel Lindeman (2e plaats)

Ans Mulder en Cor Meulenbelt Clubkampioen Par 3 Strokeplay Golfclub Veldzijde

Geplaatst op: 20 augustus 2013

De deelnemers speelden voor een individueel resultaat zonder handicapverrekening. Dat betekent dat degene die het minste slagen nodig had om zowel bij een ronde in de ochtend als in de middag de bal in de hole te krijgen winnaar is. Uitgaande van een par 3 baan betekent dit dat een professional (pro) 54 slagen per ronde nodig heeft. In totaal dus 108 slagen over 2 rondes.

Bij zonnig weer met af en toe een windvlaag die invloed heeft op de vlucht van de bal, werd na een uur of zes opperste concentratie en het mentale en fysieke gevecht de uitslag bekend gemaakt op het terras van het clubhuis.

Bij de dames is Ans Mulder uit Linschoten eerste geworden. Zij had 146 slagen nodig om de bal 36 keer in de hole te krijgen. De tweede prijs ging naar Nel Lindeman uit Mijdrecht, voor 148 slagen. Gevolgd door Yvonne Meulenbelt uit Wilnis die met 156 slagen derde werd.

Bij de heren werd Cor Meulenbelt uit Wilnis (echtgenoot van Yvonne) eerste met een indrukwekkende totale score van 115 slagen. Cor heeft het gepresteerd om de eerste ronde te eindigen in 54 slagen, precies het aantal slagen dat een pro nodig heeft. In de tweede ronde had hij een paar slagen meer nodig maar hij stak nog steeds met kop en schouders boven de andere spelers uit. De tweede prijs ging naar Frans Burger uit Mijdrecht, die met 137 slagen in twee rondes een mooie score neerzette. De derde prijs was voor Jurjen Schwier uit Woerden. Hij volgde met 142 slagen.

Naast een fraai boeket en beker die mee naar huis gingen, krijgen de clubkampioenen een blijvende vermelding op het Strokeplaybeeld waar hun naam op wordt vermeld.

vlnr:Cor Meulenbelt (clubkampioen) – Yvonne Meulenbelt (3e plaats) – Jurjen Schwier (3e plaats) – Ans Mulder (clubkampioene) – Frans Burger (2e plaats) –Nel Lindeman (2e plaats)

Op zaterdag 17 augustus werd op de 9 holes Par 3 baan van Golfpark Wilnis gestreden om de titel van clubkampioen Strokeplay Par 3 van Golfclub Veldzijde. In totaal werd door 19 heren en 12 dames gestreden om de titel. De deelnemers speelden voor een individueel resultaat zonder handicapverrekening. Dat … Lees meer »