Jeugdrenners UWTC in prijzen bij Tour de Bataaf

Geplaatst op: 26 augustus 2013

Drie UWTC-jeugdrenners waren present bij de Tour de Bataaf van 20 t/m 22 augustus bij de gelijknamige wielerclub in Zwanenburg. De wedstrijd bestond uit twee criteriums en een tijdrit. Bij groep A, de jongste renners, deed Mees van Smoorenburg mee. In beide criteriums werd Mees 4e. In de tijdrit werd hij 6e. In het eindklassement werd hij daarmee 4e en mocht een mooie prijs in ontvangst nemen. In Groep C (categorie 5 en 6) reed Stijn Ruijter mee. In de massasprint werd Stijn beide keren 3e. Door een 2e plaats in de tijdrit wist hij voldoende punten te verzamelen om 2e in het eindklassement te worden. Sven Nijhuis reed mee in Groep D (categorie 7). Sven reed prima wedstrijden maar niet in de prijzen.

Interclub Olympia
Zondag 25 augustus liet de UWTC jeugd zich weer goed zien tijdens de interclub bij Olympia. Bij categorie 1-2 deed Mees van Smoorenburg mee. Het hele peloton bleef bij elkaar tot in de laatste ronde. Vlak voor de laatste bocht sloegen 3 renners een klein gaatje, maar Mees won met de eindsprint van de overige renners en hiermee de 4e plaats en een mooie beker. Bij cat 5-6 bleef de complete groep bij elkaar tot in de laatste ronde. Stijn won overtuigend de eindsprint. Bij cat 7-nieuwelingen een leuke groep van 25 renners. Ook hier sprongen diverse renners weg maar kon niemand echt weg blijven. In de eindsprint was het nog spannend, Bart de Veer kwam met Leon Buijs (de Amstel) en Dean Ruska (Volendam) tegelijk over de finish (om plaats 4 t/m 6). Het tijd waarnemingssysteem Mylaps zette Bart op plaats 4 (7/100 sec voor op plaats 5), Menno van Capel 9e en Sven Nijhuis 19e

Les 2 Alpes
Henk van Laar is 24 augustus tweede geworden in de cyclo van Les 2 Alpes bij de Heren50+. Een wedstrijd over 164 in km met een aantal zware beklimmingen in Frankrijk. Tevens pakte hij de leiderstrui bij de Heren50+ in het klassement van de Grand Trophee!

Ronde van Uithoorn
Zondag 8 september zal de ronde van Uithoorn weer worden verreden. Ditmaal op een gewijzigd parcours omdat er in het oude dorp wegwerkzaamheden zullen zijn ten tijde van de wedstrijd. De ronde van Uithoorn zal nu worden verreden in de Admiraal de Ruyterlaan, Thorbeckelaan, Prinses Christinalaan, Karel Doormanlaan, Prinses Christinalaan en Johan de Witlaan. De permanence is in snackbar de Bokkesprong. Programma: 10.30 uur 60+, 12.00 uur 50+, 13.30 uur nieuwelingen en 15.00 uur sportklasse.

Wielerweekend
Het weekend van 7-8 september is een druk weekend voor de UWTC en zullen veel fietsliefhebbers in Uithoorn te vinden zijn. Op zaterdag 7 september het rondje Stelling georganiseerd door de tourafdeling van de UWTC. Dit jaar de tweede editie van de tourtocht rondom de stelling van Amsterdam. Er kan een tocht van 85 of 170 km worden gereden. Voorinschrijving is mogelijk tot 1 september en voor de eerste 100 inschrijvers is er een gratis stellingshirt beschikbaar. Op de dag zelf kan tegen een meerprijs ook nog worden ingeschreven. De start is bij de BMX baan van de UWTC, Europarei 3 in Uithoorn. Meer informatie kunt u vinden op www.rondjestelling.nl. En op zondag 8 september de hierboven genoemde ronde van Uithoorn georganiseerd door de wielrenafdeling van de UWTC. Meer info op: www.uwtc.nl/wielren

Drie UWTC-jeugdrenners waren present bij de Tour de Bataaf van 20 t/m 22 augustus bij de gelijknamige wielerclub in Zwanenburg. De wedstrijd bestond uit twee criteriums en een tijdrit. Bij groep A, de jongste renners, deed Mees van Smoorenburg mee. In beide criteriums werd Mees 4e. In de tijdrit werd … Lees meer »