Kelvin Hoogeboom

Sterke tweede helft helpt De Vinken 1 niet

Geplaatst op: 2 september 2013

De eerste competitiewedstrijd is alweer achter de rug. De Vinken 1 is na de promotie van vorig jaar ingedeeld in de tweede klasse poule A. Afgelopen zaterdag mocht het Vinkeveense vlaggenschip aantreden op de grasvelden van LUNO uit Linschoten. Ondanks dat beide teams een verjongingskuur hebben ondergaan, was het de ervaring die LUNO in het zadel hielp, waardoor de thuisploeg met een klinkende 16-11 de wedstrijdpunten bemachtigde.

Effectiviteit
In de aanval begonnen aanvoerder Kelvin Hoogeboom, Rutger Woud, Eva Hemelaar en Emese Kroon. Aan verdedigende zijde stelde coach Johan Kroon het kwartet Rudy Oussoren, Gerwin Hazeleger, Melanie Kroon en Masha Hoogeboom. De Abn-Amroploeg kwam aardig uit de startblokken, maar moest vooral de meerdere kennen in de heren van LUNO. De geroutineerde spelers stapten weg bij de directe tegenstanders en konden zo in scoringspositie komen. Voor de rust wisten Kelvin Hoogeboom (2x), Rudy Oussoren en Rutger Woud te scoren. Met een fikse achterstand van 10-4 werd de kleedkamer opgezocht.

Felle duels en doorzettingsvermogen
De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld voor de neutrale toeschouwer. LUNO had een riante voorsprong opgebouwd, maar De Vinken wilde een blamage voorkomen. Er werden veel fysieke duels uitgevochten en coach Johan Kroon dirigeerde de spelers om meer dwingend te gaan spelen. Voor de laatste 25 minuten kwam Annick Stokhof in het veld voor Eva Hemelaar. Gerwin Hazeleger zou het veld verlaten voor Jasper van Peursem. De doelpunten vielen aan beide zijden, een gelijk opgaande wedstrijd was geboren. Een strafworp van Melanie Kroon (verkregen door Rudy Oussoren), afstandstreffers van de heren Kelvin Hoogeboom, Rudy Oussoren en Rutger Woud tilden de stand naar 15-8. Debutante Masha Hoogeboom scoorde in haar eerste officiële wedstrijd voor De Vinken een fraai afstandsschot. Emese Kroon volgde haar voorbeeld, maar kon niet voorkomen dat LUNO ook scoorde 16-9. Na een vrij dubieuze, zeer twijfelachtige en volgens Vinken onterechte gele kaart voor Rudy Oussoren was het slotakkoord van invaller Jasper van Peursem. Met een goede schijnbeweging en prima samenspel prikte hij de het laatste doelpunt door de korf via een doorloopbal 16-11.

Werk aan de winkel
De oefenwedstrijden hebben nog niet de gewenste resultaten opgeleverd, desalniettemin biedt de tweede helft perspectief voor de volgende wedstrijd. Op 7 september komt Achilles uit Den Haag op bezoek. De wedstrijd is om 15.30 op sportpark de Molmhoek te Vinkeveen.

De eerste competitiewedstrijd is alweer achter de rug. De Vinken 1 is na de promotie van vorig jaar ingedeeld in de tweede klasse poule A. Afgelopen zaterdag mocht het Vinkeveense vlaggenschip aantreden op de grasvelden van LUNO uit Linschoten. Ondanks dat beide teams een verjongingskuur hebben ondergaan, was het de … Lees meer »