Foto: Henk Butink
Russische Herfst in De Ronde Venen

Russische Herfst in De Ronde Venen

Foto: Henk ButinkRussische Herfst in De Ronde Venen

Geplaatst op: 2 september 2013

De Herfst in De Ronde Venen wordt dit jaar wit-blauw-rood gekleurd, naar de Russische en uiteraard ook de Nederlandse vlag. Troupe A’dour, een organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, organiseert een bijzondere en groots opgezette culturele manifestatie in onze gemeente. De manifestatie wordt in de periode september-december 2013 gehouden. Aanleiding is de viering van de vriendschapsrelatie tussen Nederland en Rusland. Het Ruslandjaar 2013 is een landelijke manifestatie. Verschillende plaatsen besteden hier aandacht aan. Ook De Ronde Venen.

Irina Parfenova, pianiste en medeoprichter van Troupe A’dour is afkomstig uit Rusland, maar al tientallen jaren woonachtig in Wilnis. Zij is de initiatiefnemer van de manifestatie Russische Herfst in De Ronde Venen. Troupe A’dour presenteert medio september het programma, dat ruim dertig activiteiten bevat, uitgevoerd door 25 Ronde Veense organisaties. Voor iedereen, jong en oud, is er iets leuks te beleven. De poster en de flyer worden binnenkort verspreid. Het promotiemateriaal ziet er prachtig uit.

De afgelopen maanden is door medewerkers van Troupe A’dour: Irina Parfenova, Pieter Scholten, Hans Niehe, Bas de Liefde en Arjen Schuil, hard gewerkt om het programma rond te krijgen. Er worden nog steeds nieuwe activiteiten aangemeld.

Russische Herfst in De Ronde Venen is opgezet in samenwerking met: Stichting Cultura De Ronde Venen, Janskerk Mijdrecht, Venen Literair, Kulturele Stichting Abcoude-Baambrugge, Stichting Kunst en Cultuur Abcoude Baambrugge, Muziekschool De Regenboog, Stichting Vrienden Monument Johannes de Doper, Bibliotheek Mijdrecht, Historische vereniging De Proosdijlanden, Fort bij Uithoorn Amstelhoek, Atelier de Kromme Mijdrecht, Zorgcentrum Careyn Maria Oord, Cursusproject De Ronde Venen, RTV Ronde Venen, Stichting Tympaan-De Baat, Eet&Drink Lokaal, Restaurant Jess, Schaakvereniging Denk en Zet, Schaakvereniging Amstel en Gein, Binnenste Buiten, Videoclub De Ronde Venen, De Passage Mijdrecht, De Passage Wilnis, IVN De Ronde Venen en Uithoorn.

Een van de bijzondere programmaonderdelen is het optreden van het door Troupe A’dour opgerict Projectkoor. Zo’n 75 amateur zangers uit De Ronde Venen en wijde omgeving brengen een programma met lithurgische en populaire Russische liederen. Het koor staat onder leiding van de Russische dirigent, accordeonist en muziekdocent Arkadi Gankin. Het concert vindt plaats op 11 oktober in de Johannes de Doperkerk in Mijdrecht.

De manifestatie start met een concert van het Oekraïns a’ capella mannenzanggroep en Dirk Jan Warnaar op orgel. Deze activiteit van Stichting Cultura De Ronde Venen wordt gehouden op 20 september in de Janskerk in Mijdrecht. De presentatie met beeld en geluid van Henk Butink, die plaatsvindt op 20 december in de Mijdrechtse bibliotheek, sluit de manifestatie af.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Russische Herfst in De Ronde Venen

De Herfst in De Ronde Venen wordt dit jaar wit-blauw-rood gekleurd, naar de Russische en uiteraard ook de Nederlandse vlag. Troupe A’dour, een organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, organiseert een bijzondere en groots opgezette culturele manifestatie in onze gemeente. De manifestatie wordt in de periode september-december … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: