Streekderby in De Kwakel ontsierd door zware blessure Rick Kruit

Geplaatst op: 2 september 2013

In de eerste helft kwam KDO goed uit de startblokken en was in de achtste minuut dichtbij de openingstreffer. Na een slimme actie vanaf links belandde een schot van Joeri Stange ternauwernood op de paal. Tien minuten later kregen de Kwakelaars wel de beloning voor het verzorgde en initiatiefrijke spel. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Patrick Schijff namelijk zeer bekwaam de bal in de hoek, 1-0. Na deze openingsgoal zakte het spel bij KDO iets weg en kreeg RKAV meer grip op de wedstrijd. Het leidde tot kleine kansen voor de Aalsmeerse ploeg, maar gescoord werd er niet.

Het begin van de tweede helft was daarentegen desastreus voor KDO. Nadat Rick Kruit na twee minuten spelen dichtbij de 2-0 was, bleef diezelfde Kruit één minuut later met zijn enkel in het gras hangen. De situatie was dusdanig ernstig van aard dat Rick met een ambulance werd opgehaald voor verder onderzoek in het ziekenhuis. Na controle bleek dat er niks gebroken was, maar dat er waarschijnlijk meerdere banden ingescheurd of verrekt zijn. Volgende week vindt er nieuw onderzoek plaats om exact te bepalen wat er mis is met Rick zijn enkel. Na eerdere zware blessures in de voorbereiding van Ferdi Rademaker (gebroken teen), Mitchell Smits (scheurtje in enkelband) en Paul Hogerwerf (gebroken scheenbeen), is Rick Kruit de volgende die aan de Kwakelse ziekenboeg kan worden toegevoegd. De wedstrijd KDO-RKAV werd vervolgens na overleg tussen beide ploegen gestaakt en zal wellicht later (indien noodzakelijk) uitgespeeld gaan worden.

KDO 1 zet grote stap richting tweede ronde bekertoernooi
Na de korte wedstrijd tegen RKAV, speelde KDO op Kermiszondag de thuiswedstrijd tegen AS’80. De ploeg uit Almere had beide voorgaande bekerwedstrijden ruim gewonnen, zodat de Kwakelaars moesten winnen om uitzicht te houden op de tweede ronde. Halverwege de eerste helft wist Mathijs van Rijn, deze middag in de spits spelend, kort achter elkaar twee keer knap te scoren, waardoor KDO met een 2-0 stand ging rusten. Een kwartier voor tijd kreeg Bart van der Tol de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn penalty werd gestopt door de Almeerse doelman. In de allerlaatste minuut gaf AS’80 het slotakkoord door de 2-1 te maken. Door deze overwinning staat de ploeg van Raymond de Jong met één been in de tweede ronde van het bekertoernooi. Zodra KDO in het restant van de wedstrijd KDO-RKAV (1-0 voorsprong, nog 40 minuten te spelen) minimaal gelijk speelt is de tweede ronde een feit.

Voetbal in Aalsmeer was bij deze wedstrijd aanwezig en vanaf dinsdag 3 september kunt u op hun website kijken voor interviews en een videoreportage van deze middag, www.voetbalinaalsmeer.nl.

Aankomende zondag begint voor zowel KDO 1 als KDO 2 de competitie. Beide teams spelen thuis: het tweede om 11:30 uur in de tweede klasse tegen NFC/Brommer 2. Het eerste speelt vervolgens om 14:00 uur tegen Nautilus.

Na de riante 0-3 overwinning van KDO afgelopen zondag in Lelystad tegen Batavia’90, stond voor het eerste op woensdagavond 28 augustus de tweede wedstrijd in het bekertoernooi tegen RKAV op het programma. De buren uit Aalsmeer verloren hun eerste wedstrijd thuis met 1-3 tegen AS’80. In de eerste helft kwam … Lees meer »