De Vinken niet opgewassen tegen Achilles

Geplaatst op: 9 september 2013

Het was de Vinkeveense korfballers niet gegund afgelopen zaterdag. Tegen het bezoekende Achilles uit Den Haag ging het in de eerste helft lang goed. Voor rust kwam de ploeg uit Den Haag echter nog drie punten los. In de tweede helft werd het gaatje vijf doelpunten en ondanks hard werken kwam de thuisploeg niet echt meer dichterbij; eindstand 11-15.

Rentree
De Vinken begon met Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud in de aanval. Het verdedigende kwartet bestond uit Masha Hoogeboom, Emese Kroon, Peter Koeleman en Rudy Oussoren. Melanie Kroon en Gerwin Hazeleger bezetten de reservebank. Trainer-coach Johan Kroon kon na tien maanden blessureleed eindelijk weer een beroep doen op Peter Koeleman. Weliswaar nog niet helemaal hersteld bewees de lange elektroman het spel nog lang niet verleerd te zijn.

Na een snelle tegentreffer in de eerste minuut herpakte de Abn-amroformatie zich prima. Via doelpunten van Rutger Woud (3x), Kelvin Hoogeboom en Ruud Oussoren stond het na twintig minuten 5-4 voor de Vinkeveners. Daarna waren enkele aanvallende slippertjes de aanzet voor een paar Haagse tegentreffers. Tot overmaat van ramp kon ook een toegekende strafworp niet verzilverd worden, terwijl Achilles aan eigen zijde wel degelijk trefzeker was vanaf de stip. Het bracht de ruststand op 5-8.

Missers
Het spel van Achilles oogde wellicht wat verzorgder, de Hagenaars leken in elk geval een stuk zelfverzekerder. De Vinken creëerde prima kansen, maar miste enkele fraaie doorloopballen en andere leep verkregen kansjes. Twee rake afstandsschoten brachten de bezoekers evenwel op een vijfpunten marge.
Vanaf dat moment liep de thuisploeg achter de feiten aan. Tegentreffers van Peter Koeleman, Rutger Woud, Emese Kroon en Kelvin Hoogeboom, die de aan Eva Hemelaar toegekende strafworp benutte, konden niet verhelpen, dat Achilles de ruime voorsprong behield. Ook de inbreng van de reserves leverde onvoldoende resultaat. Vijf minuten voor tijd stond het 9-15.
Een oogstrelend slotoffensief bracht De Vinken nog ietsje naderbij. Topscorer van de dag, Rutger Woud, prikte zijn vijfde en zesde doelpunt door het gele plastic. Het gaf de stand een iets draaglijker aanzien, maar het 11-15 verlies brengt De Vinken vooralsnog onderaan de ranglijst in de tweede klasse E van het KNKV.

Komende zaterdag speelt De Vinken 1 opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt het inmiddels fier op kop staande Revival uit Terschuur op bezoek. Aanvang 15.30 uur op sportpark De Molmhoek.

Rutger Woud

Het was de Vinkeveense korfballers niet gegund afgelopen zaterdag. Tegen het bezoekende Achilles uit Den Haag ging het in de eerste helft lang goed. Voor rust kwam de ploeg uit Den Haag echter nog drie punten los. In de tweede helft werd het gaatje vijf doelpunten en ondanks hard werken … Lees meer »