Vlnr staand: Helene Kroon, Bud van der Vliet, Joas Leeflang, Nieko Dankelman, Robin van der Vliet Vlnr gehurkt: Sifra Kroon, Sanne en Tessa Fokker

De Vinken E1 verliest nipt van AKC Blauw-Wit E1

Geplaatst op: 9 september 2013

De meeste spelers van de E1 werden vorig jaar gecoacht door de naar Blauw-Wit overgestapte Robin van der Vliet. Robin speelde met haar nieuw A1-ploeg direct na de E1 en dit gaf de Vinkenspelertjes extra motivatie om heel goed hun best te doen.

Snelle voorsprong
De Vinken E1 met Sanne en Tessa Fokker, Sifra Kroon, Nieko Dankelman, Joas Leeflang en Bud van der Vliet kwam dan ook goed uit de startblokken en wist al gauw een 0-2 voorsprong neer te zetten. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Net voor rust sloeg de vermoeidheid wat toe en werden nogal wat kansen van De Vinken onbenut gelaten, terwijl Blauw Wit nog wel wist te scoren. Met een 7-3 achterstand gingen De Vinken de rust in.
Toch was Vinken’s coach Helene Kroon zeer tevreden over het vertoonde spel van de door Jumbo gesponsorde spelers. Zij had als tip om zo lekker enthousiast door te blijven spelen en de mooi gecreëerde kansen nu wel af te maken.

Knappe tweede helft
Zo gezegd, zo gedaan. Ook in de tweede helft werd er keihard gewerkt door de Vinkenjeugd en dat harde werken werd na mooi samenspel beloond met diverse doelpunten. De Vinkenpupillen scoorden in de tweede helft meer dan hun Amsterdamse opponenten. Maar helaas trok De Vinken met een 9-8 einduitslag net aan het kortste eind.

Nog een wedstrijd
Hierbij was de korfbalmiddag op het Blauw Wit veld in Amsterdam nog niet om. De E1-spelers zijn allemaal gebleven om hun oude coach Robin van der Vliet aan te moedigen. Zij speelde deze middag in de juniorenhoofdklasser Blauw Wit A1 tegen Dindoa A1 uit Ermelo. Na een spannende en ook leerzame wedstrijd, die een 13-11 overwinning opleverde voor Blauw Wit, konden de trotse Vinkenpupillen Robin een dikke high five geven en zo konden zij elkaar veel succes wensen met hun verdere korfbalcarrière.

Zaterdag 7 september was de eerste competitie wedstrijd van De Vinken E1. Dit jeugdige Jumboteam kwam uit tegen de E1 van Blauw Wit in Amsterdam. Het Blauw Wit dat vorige week met 16-0 van Haarlem E2 had gewonnen. Dit gaf al aan dat het een lastige wedstrijd kon gaan worden.De … Lees meer »