Hertha wint eerste competitiewedstrijd

Geplaatst op: 9 september 2013

Hertha heeft haar eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. In een spannende wedstrijd tegen het stugge Buitenboys moest de thuisploeg diep gaan, maar trokken de Vinkeveners uiteindelijk toch aan het langste eind, 2-1.

Hertha wist dat het, na een wisselende voorbereiding, een moeilijke middag tegemoet zou gaan tegen de gasten uit Almere. Trainer Ton van Burik had zijn huiswerk gedaan en wist dat de Herthanen met Buitenboys een stugge tegenstander zouden treffen. Ondanks deze waarschuwingen had Hertha het moeilijk in de openingsfase van de wedstrijd. Buitenboys hield de linies kort op elkaar en werd gevaarlijk door veelal de lange bal te hanteren. Hertha kwam duidelijk te kort op het middenveld, waardoor het de tweede bal niet kon oppakken en nauwelijks aan voetballen toekwam. Daarnaast was het elftal in balbezit vaak slordig en onrustig, waardoor het de gasten onnodig in de kaart speelde. Dit resulteerde na ongeveer 20 minuten spelen ook in een voorsprong voor Buitenboys. De Almeerse spits werd met een lange bal gevonden en schoot onberispelijk raak, 0-1.

Hertha reageerde direct door Lars Overzee door te schuiven naar het middenveld om de diepste middenvelder op te pakken. Hierdoor kon Hertha zich herstellen en kreeg het meer grip op het middenveld. Keeper Jan Baarslag moest nog enkele keren handelend optreden, maar Hertha kon daarna beter in de wedstrijd komen. Een prachtige volley op de lat van Wessel Maijer was het startsein voor een offensief van de thuisploeg. Vlak voor rust leverde dit dan ook de verdiende gelijkmaker op. Na goed doorgaan op de rechterflank werd Bart de Groot een niet te missen kans geboden, 1-1.

Na rust kwam Neal Klesman in het veld voor Ronald Verbruggen. Met de komst van de A-junior kwam er meer diepte in het spel van Hertha, wat de druk op de Almeerse verdediging vergrootte. De Vinkeveense ploeg had de zaken in de tweede helft duidelijk beter op orde. Onder leiding van de uitstekend spelende Thom van Rijn kon Buitenboys nauwelijks meer gevaarlijk worden. Aan de andere kant kreeg Hertha een aantal goede kansen via de Groot en Klesman om op voorsprong te komen. Echter duurde het tot de 86ste minuut voordat Hertha zichzelf kon belonen. Een makkelijk gegeven vrije trap werd door Rick Aarsman binnen geschoten, 1-2. Hertha kon de overwinning uiteindelijk makkelijk over de streep trekken.

Volgende week is Hertha vrij door het oneven aantal teams in de competitie. Zaterdag 21 september spelen de Vinkeveners thuis tegen SEC uit Soest, die haar eerste wedstrijd overtuigend won bij FC Abcoude (1-4). Een oefenwedstrijd in de voorbereiding tegen de ploeg uit Soest ging met 4-2 verloren, aan Hertha de taak om zich te revancheren en de uitstekende seizoensstart over twee weken een goed vervolg te geven. Er zal om 15.00 uur worden afgetrapt op Sportpark de Molmhoek.

Hertha heeft haar eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. In een spannende wedstrijd tegen het stugge Buitenboys moest de thuisploeg diep gaan, maar trokken de Vinkeveners uiteindelijk toch aan het langste eind, 2-1. Hertha wist dat het, na een wisselende voorbereiding, een moeilijke middag tegemoet zou gaan tegen de gasten uit Almere. … Lees meer »