Nieuweling Jeroen van Goor

Ronde van Uithoorn

Geplaatst op: 9 september 2013

De Ronde van Uithoorn is super verlopen. Was het nog erg nat toen 's morgens de voorbereidingen van start gingen. Later kwam de zon en zijn de wedstrijden op een paar druppels na droog verreden. Hierdoor was er leuke publieke belangstelling van de aanwonende. Met stoelen zaten de mensen op de stoep, drankje erbij, praatje met de buren en de plaatselijke favorieten werden soms luidkeels aangemoedigd. De wedstrijden waren pittig door de 2 S-bochten, waardoor het bij alle wedstrijden op een lint ging en nergens een compleet peloton finishte.

Bij de 60+ werd er gereden om de Theo Oudshoorn bokaal. Het deelnemersveld was jammer genoeg niet zo heel groot, maar er was wel een mooie strijd. Helaas zaten Leen en Guus niet bij de ontsnapte renners en moesten zij in de achtervolging. Uitslag 60+: 1 Fred de Kinkelder, 2 Gerrit Kleiveld, 3 Robert Kroep, 11 Guus Zantingh, 18 Leen Blom.

Bij de 50+ ging de overwinning naar Frank Nijssen uit Haarlem, die later op de dag ook nog de sportklasse meereed en daar 6e werd!
Bij de nieuwelingen al vroeg in de wedstrijd een ontsnapping van Nils Eekhoff. Hierachter een achtervolgend peloton, met Jeroen van Goor uit Wilnis, die toch niet konden voorkomen dat de voorsprong van Nils langzaam steeds groter werd. Helaas werd de wedstrijd iets ingekort vanwege een ernstige valpartij van onze Jeroen en de ambulance die het parcours op moest. Gelukkig zijn de berichten vanuit het ziekenhuis positief en mocht Jeroen weer naar huis. De winst ging verdiend naar Nils Eekhoff uit Rijsenhout voor Lars van de Berg uit de Meern en Thimo Kroeze uit Koog aan de Zaan. Bart de Veer eindigde op plaats 21.
Bij de sportklasse bleven er nog maar 5 renners in de strijd nadat de gedubbelde eruit gehaald waren, waaronder Harry van Pierre uit de Kwakel die afgelopen week alles in het werk had gesteld om zijn licentie tijdig in huis te hebben. De overwinning ging naar Brian Burggraaf uit Velserbroek die zijn kleine voorsprong op de vier andere renners kon vasthouden. Brian had in 2010 en 2011 ook al de ronde van Uithoorn gewonnen. De winnaar van 2012, Laurens Koster uit Oegstgeest, werd nu 2e voor Nick Toonen uit Lisse. Voor Harry net geen podiumplaats, maar wel sterk gereden en een vierde plaats. Harry had ook de grootste supportersgroep langs het parcours staan. Alle deelnemers, aanwonende, EHBO, vrijwilligers en sponsors worden hartelijk bedankt voor het laten slagen van de ronde van Uithoorn.

Tijdrit Dommelen
Op 7 september heeft Stijn Ruijter (categorie 6) de landelijke tijdrit van Dommelen gereden. Wielervereniging de Kempen had een mooi rondje uitgezet door de Brabantse maïsvelden. Stijn reed naar een derde plaats op slechts 0,4 seconde van de nummer 2.

De veteranen 60+ reden om de Theo Oudshoorn bokaal

De Ronde van Uithoorn is super verlopen. Was het nog erg nat toen 's morgens de voorbereidingen van start gingen. Later kwam de zon en zijn de wedstrijden op een paar druppels na droog verreden. Hierdoor was er leuke publieke belangstelling van de aanwonende. Met stoelen zaten de mensen op … Lees meer »