Droomstart HVM

Geplaatst op: 10 september 2013

Zondag debuteerden de hockeyers van HVM in de derde klasse. Het werd een droomstart: in een spannende wedstrijd pakten de Mijdrechters drie punten, 3-2 tegen Catwijck.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Catwijck. De Katwijkers hebben een sterk team, vorig jaar werden ze vierde in de competitie. Daarna kreeg HVM de overhand, wat resulteerde in drie strafcorners in vier minuten, maar een doelpunt bleef nog uit. Na een kwartier moest keeper Stienstra redden bij de eerste strafcorner van Catwijck.
Een minuut later passeerde Tom Gunther, na een jaar terug bij HVM, enkele tegenstanders en bracht de 1-0 op het scorebord.

In de volgende minuten creëerden de Mijdrechters nog een paar kansen, waaronder twee strafcorners. Goals bleven uit, en Catwijck werd sterker, maar wist de kansen niet te benutten. Na een half uur veerde het talrijke publiek op bij een uitbraak van HVM, maar de Katwijkse verdediging voorkwam een doelpunt. Een minuut later, vier minuten voor de rust, was het wel raak: Tom Gunther speelde zich vrij in de cirkel en scoorde. Twee minuten daarna verkleinde Catwijck uit een strafcorner de achterstand, 2-1, ook de ruststand.

Na de rust ging het spel op en neer, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Beide ploegen speelden met overgave, wat wel resulteerde in drie groene kaarten, waarvan twee voor HVM-spelers. Na 19 minuten had HVM de wedstrijd kunnen beslissen, maar de bal van Tom Gunther ging voorlangs. Twaalf minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker, 2-2. Twee minuten later hield Redmar Stienstra zijn team in de race door een fraaie redding. In deze fase ging het spel weer gelijk op, en kon aan beide kanten een doelpunt vallen. In de 63e minuut was het weer Tom Gunther, die de wedstrijd besliste. Midas van der Zande trok een aantal verdedigers naar zich toe, waardoor Gunther ruimte kreeg voor een hard schot, 3-2. Daar bleef het bij, ook een Mijdrechtse strafcorner in de laatste minuut bracht geen verandering.
Coach Nouschka Capel was trots op haar team: “Het collectief heeft hier gewonnen!”

Zondag debuteerden de hockeyers van HVM in de derde klasse. Het werd een droomstart: in een spannende wedstrijd pakten de Mijdrechters drie punten, 3-2 tegen Catwijck. De eerste kans van de wedstrijd was voor Catwijck. De Katwijkers hebben een sterk team, vorig jaar werden ze vierde in de competitie. Daarna … Lees meer »