Startsein voor Russische Herfst in De Ronde Venen
Startsein voor Russische Herfst in De Ronde Venen

Startsein voor Russische Herfst in De Ronde Venen

Startsein voor Russische Herfst in De Ronde VenenStartsein voor Russische Herfst in De Ronde Venen

Geplaatst op: 16 september 2013

De Culturele manifestatie Russiche Herfst in De Ronde Venen gaat deze week van start. Troupe A’dour, een organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, heeft deze bijzondere, groots opgezette culturele manifestatie geïnitieerd. Met 25 organisaties uit De Ronde Venen is een programma opgezet dat bestaat uit ruim 30 activiteiten op het gebied van muziek, theater, dans, film, literatuur, denksport, schilderkunst en culinair. De activiteiten vinden plaats in de periode 20 september tot en met 20 december. Aanleding is de viering van de vriendschapsrelatie tussen Nederland en Rusland.

Twee activiteiten worden uitgelicht: de expositie van Oleg Bodarenko in Art Vinkeveen en de lezing over de Koude Oorlog van Alexander Münninghoff op Fort bij Uithoorn in Amstelhoek.

Expositie Oleg Bondarenko
De beeldend kunstenaar Oleg Bondarenko (geboren in de Oekraïne, 1973) studeerde architectuur in Moskou en theoretische natuurkunde in Santa Barbara, Amerika. Hij startte zijn loopbaan als schilder in 1998. Zijn werk is te zien in galerieën en op tentoonstellingen over de hele wereld. Op uitnodiging van Art Vinkeveen komt Oleg Bondarenko vanuit Ibiza naar Nederland. Zijn solo expositie loopt vanaf 21 september tot en met december. Art Vinkeveen staat onder de bezielende leiding van Kristien van Elteren. Aan de Vinkeveense Plassen heeft ze een unieke plek gecreëerd waar je gezellig kunt rondkijken en genieten van prachtige kunstobjecten van verschillende, gerenommeerde kunstenaars in de showroom en de zomer beeldentuin. Art Vinkeveen heeft bekendheid vergaard als founder van de ArtBusinessTour, dat is kunst verbinden met het bedrijfsleven. Kunstenaars kunnen hier ook expositie-, workshop- en vergaderruimte huren.

Art Vinkeveen, Groenlandsekade 3, Vinkeveen. Geopend op vrijdagen van 10.00-17.00 uur, andere dagen op afspraak. Info: www.artvinkeveen.nl. Ook bereikbaar vanaf het water.

De Koude Oorlog, lezing van Alexander Münninghoff
In de manifestatie wordt niet alleen aandacht besteed aan Russische kunstuitingen. Ook is er aandacht voor de hedendaagse politieke situatie in Rusland. N.a.v. de recente gebeurtenissen over de burgeroorlog in Syrie zijn Rusland en Amerika wereldnieuws. Het lijkt alsof de Koude Oorlog weer herleeft.

De Koude Oorlog is het thema van de lezing van Rusland kenner en oud Sovjet correspondent Alexander Münninghoff. Hij geeft twee lezingen op zaterdag 28 september om 12.30 uur en 15.00 uur op Fort bij Uithoorn in Amstelhoek.

Naast deze lezingen organiseert het fort meerdere activiteiten op zaterdag 28 en zondag 29 september, bedoeld voor jong en oud. Tijdens speciale rondleidingen word het geheimzinnige verhaal uit de doeken gedaan van activiteiten op het fort tijdens de Koude Oorlog hebben plaatsgevonden. Op zaterdag 28 september wordt een kazemat, die sinds die tijd afgesloten is geweest met een dikke muur, voor het publiek geopend.

Fort bij Uithoorn, Mijdrechtse Zuwe 31 Amstelhoek. Geopend van 11.00-17.00 uur. Info: www.fortamstelhoek.nl .

Bijlage
Programma Russische Herfst

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Startsein voor Russische Herfst in De Ronde Venen

De Culturele manifestatie Russiche Herfst in De Ronde Venen gaat deze week van start. Troupe A’dour, een organisatie voor muziek, theater en culturele projecten uit Wilnis, heeft deze bijzondere, groots opgezette culturele manifestatie geïnitieerd. Met 25 organisaties uit De Ronde Venen is een programma opgezet dat bestaat uit ruim 30 … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: