Atlantis 4, veldseizoen 2013-2014 met trainer Mark Goverse

De Meervogels te sterk voor Atlantis 4

Geplaatst op: 16 september 2013

Afgelopen zaterdag speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 4 een thuiswedstrijd tegen De Meervogels 5 uit Zoetermeer. In een kletsnatte korfbalwedstrijd wist Atlantis de punten niet in Mijdrecht te houden, het werd 4-15.

Het eerste aanvalsvak van Atlantis 4 bestond deze week uit: Kariem Khalifa, Sjors Warmer, Nicole Both en Nancy Kroese. De verdediging werd gevormd door: Maarten van Diemen, Mathijs Gortenmulder, Lisanne Reurings en Laura Kentrop. Vanaf het eerste fluitsignaal miezerde het behoorlijk, maar beide ploegen lieten zich niet kennen door een beetje nattigheid. Vanaf de eerste minuut gingen zowel Atlantis als De Meervogels er vol voor. Aanvallend ondervond Atlantis veel druk van De Meervogels, waardoor het vinden van goede kansen lastig werd. Gelukkig hield de Mijdrechtse verdediging goed stand, zodat het lang 0-0 bleef. Uiteindelijk was het De Meervogels die de score wist te openen. De 0-2 volgde niet veel later. De Atlantis/Floris combinatie liet zich echter niet kennen en knokte zich terug naar 2-2. Er werd hard geprobeerd om met dit gelijkspel of misschien zelfs een kleine voorsprong de rust in te gaan, maar vlak voor het rustsignaal scoorde De Meervogels toch nog tweemaal.

In de rust was Atlantis ondanks de achterstand toch positief. Hoewel de tegenstander erg sterk was en aanvallen lastig maakte, waren er nog voldoende mogelijkheden om de score in het voordeel van Atlantis om te buigen. De juiste kansen moesten worden gezocht en verder moest er zorgvuldig geplaatst worden om te voorkomen dat de tegenstander de bal er tussenuit zou tikken.

Vol vertrouwen stapte Atlantis dan ook het veld op voor de tweede helft. Thomas Boogaard kwam in het veld op de plaats van Sjors Warmer. Opnieuw werd er fel gestart, maar dit keer kon De Meervogels beter een vuist maken tegen de Mijdrechtse verdediging. Kansen die in de eerste helft er nog niet in gingen, vielen nu wel bij hen. Terwijl het miezeren overging in regen, liep de ploeg uit Zoetermeer uit naar een stand van 2-12. Toen pas wist ook Atlantis het gat van de korf weer een keer te vinden. Met nog een kwartier te spelen pikte Atlantis nog een tweetal doelpunten mee, maar ook De Meervogels bleef scoren. Het scorebord gaf een stand van 4-15 aan toen het eindsignaal klonk.

Uiteraard was dit niet een uitslag waar Atlantis op gehoopt had. Het team weet echter wel waar de struikelpunten lagen deze wedstrijd en hier zal dan ook hard op getraind gaan worden de komende twee weken. Op 28 september ontvangt Atlantis 4 om 11:00 uur het uit Delft afkomstige Excelsior 5 en zal het weer vol voor de overwinning gaan.

Afgelopen zaterdag speelde het door Florist gesponsorde Atlantis 4 een thuiswedstrijd tegen De Meervogels 5 uit Zoetermeer. In een kletsnatte korfbalwedstrijd wist Atlantis de punten niet in Mijdrecht te houden, het werd 4-15. Het eerste aanvalsvak van Atlantis 4 bestond deze week uit: Kariem Khalifa, Sjors Warmer, Nicole Both en … Lees meer »