Atlantis A1-speler Jonathan van der Horst neemt vrije bal in wedstrijd tegen BEP

Pieken en dalen voor Atlantis A1

Geplaatst op: 16 september 2013

Na een pittige voorbereiding is ook voor Atlantis A1 de competitie begonnen. Atlantis A1 bestaat dit jaar bijna volledig uit spelers die vorig jaar nog in de B1 speelden. De dames Heleen Haspels, Joyce Rodenburg, Rosalie Schouten, Britt Vermolen en de heren Matthijs Blokland, Jonathan van der Horst, Lars Kuylenburg en Jelle van Wermeskerken zullen onder leiding van Marijke Pauw en Arie Zaal dit jaar stevig aan de bak moeten. Het team is namelijk ingedeeld in de landelijke eerste klasse en zullen de volgende tegenstanders treffen: Apollo (Heerhugowaard), BEP (Purmerend), Groen Geel (Wormer), KZ (Koog Zaandijk), Phoenix (Zoetermeer), Rohda (Amsterdam) en Roda (Westzaan). Ook dit jaar wordt het team gesponsord door Roebeson Expertises en Taxaties.

Zaterdag 7 september stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Atlantis mocht thuis aantreden tegen BEP die de eerste wedstrijd had gewonnen van KZ met 10-8. In een bijzonder spannende wedstrijd waarin beide ploegen om en om een voorsprong hadden van maximaal twee doelpunten was de verrassing groot toen na twee keer 35 minuten een eindstand werd bereikt van 13-12. Dit was een mooie opsteker voor deze jeugdige ploeg.

Afgelopen zaterdag 14 september reisde de ploeg al vroeg af naar Heerhugowaard. Apollo wist al twee keer te winnen en bestaat uit veel oudere spelers. De weergoden waren de ploegen niet gunstig gezind, want het bleef de gehele wedstrijd regenen. Bij een 3-1 achterstand moest Jonathan het veld verlaten met een enkelblessure. Zijn plaats werd ingenomen door de verdienstelijk spelende Jesper Zaal en ondanks de 8-4 achterstand bij rust was Atlantis beslist niet de mindere partij. De ploeg miste echter scherpte in de passing en afronding. Na vijf minuten in de tweede helft moest ook Jelle het veld moet verlaten wegens een knieblessure. Op zijn plek kwam B-jeugd speler Rick Kuylenburg. De ploeg raakte van slag en het geloof was weg. In de striemende regen verlangde de ploeg naar het einde en verloor de wedstrijd met 17-7.

Aanstaande zaterdag 21 september speelt Atlantis A1 thuis tegen Phoenix. Aanvang wedstrijd is 12.00 uur.

Na een pittige voorbereiding is ook voor Atlantis A1 de competitie begonnen. Atlantis A1 bestaat dit jaar bijna volledig uit spelers die vorig jaar nog in de B1 speelden. De dames Heleen Haspels, Joyce Rodenburg, Rosalie Schouten, Britt Vermolen en de heren Matthijs Blokland, Jonathan van der Horst, Lars Kuylenburg … Lees meer »