Afstandschot van Atlantis 1-speler Jeroen Korver

Atlantis wint na slechte start

Geplaatst op: 16 september 2013

Zaterdag 14 september moest het eerste team van Atlantis aantreden tegen KIOS 1 in Nieuw Vennep. KIOS bleek in het verleden een lastige ploeg en Atlantis moest dus scherp beginnen.

Na een goede warming-up ging de wedstrijd in eerste instantie hoopvol van start. Het eerste aanvalsvak had echter zeer veel moeite met het afmaken van de weinig gecreëerde kansen. KIOS maakte dan ook de openingstreffer en eerstvolgende doelpunten. Na 22 minuten gespeeld te hebben, had Atlantis de korf nog niet kunnen vinden en was KIOS uitgelopen naar een 3-0 voorsprong. Hierna volgde een eerste helft met twee gezichten. Het eerste verdedigingsvak liet goed korfbal zien, maar het lukte vanwege het matige spel van het eerste aanvalsvak niet om terug in de wedstrijd te komen. Er werd gerust met een 7-4 stand.

In de rust werd de ploeg duidelijk gemaakt dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Ondanks de zeer matige eerste helft had het door Rabobank gesponsorde team goede moed. Er werd meer vechtlust getoond en er werd harder gewerkt. Dit resulteerde in een knappe inhaalrace. Binnen tien minuten was de eerder opgelopen achterstand weggewerkt en kon er gewerkt worden richting voorsprong; 7-7.

Er volgde een spannende fase in de wedstrijd waar doelpunten van beide teams kwamen. Met nog vier minuten te spelen stond er een stand van 10-10 op het bord. Op dit moment had Atlantis het betere spel en schot. Het vak wat in de eerste helft voor achterstand zorgde wist in de laatste drie minuten van de wedstrijd nog twee keer de korf te vinden en de wedstrijd eindigt in een 10-12 stand in het voordeel van Atlantis.

Het was een pittige wedstrijd waarin Atlantis veerkracht liet zien. Aanstaande zaterdag 21 september mag Atlantis haar eerste thuiswedstrijd spelen. De wedstrijd tegen Paal Centraal 1 zal om 15.00 uur starten.

Zaterdag 14 september moest het eerste team van Atlantis aantreden tegen KIOS 1 in Nieuw Vennep. KIOS bleek in het verleden een lastige ploeg en Atlantis moest dus scherp beginnen. Na een goede warming-up ging de wedstrijd in eerste instantie hoopvol van start. Het eerste aanvalsvak had echter zeer veel … Lees meer »