De Vinken kan een helft bijblijven

Geplaatst op: 16 september 2013

Weinig scores
Een fraaie wegtrekbal van Kelvin Hoogeboom bracht De Vinken al in de tweede minuut op voorsprong. Daarna echter kon het eerste aanvalsvak van het Abn-amroteam geen vuist meer maken. Diverse pogingen van Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Kelvin Hoogeboom en Rutger Woud waren niet succesvol. Pas een kwartier later, nadat Revival vanaf de stip had mogen gelijk maken, kon het tweede aanvalsvak met Masha Hoogeboom, Melanie Kroon, Gerwin Hazeleger en Peter Koeleman het thuispubliek opnieuw laten juichen. Er werd het eerste half uur van de wedstrijd bijna niet gescoord. Acht minuten voor rust lelde Kelvin Hoogeboom van afstand de 3-3 door de korf. Niet veel later volgde Peter Koeleman dat voorbeeld, maar nog voor rust liep Terschuur uit naar 4-5.

Krachteloos
In de tweede helft ging het al snel mis. Weliswaar nam Kelvin Hoogeboom opnieuw het initiatief: 5-5. Maar de trefzekerheid van De Vinken was minimaal in vergelijking met de scoringskracht van de bezoekers. Een kwartier voor tijd was het 5-10 en leek de wedstrijd gespeeld. Masha Hoogeboom knalde nog wel de 6-10 door de mand, maar revival wist hierna binnen vier minuten nog eens vier maal doel te treffen. De Vinken was geslagen. Een benut kansje onder de korf door de ingevallen Ruud Oussoren was slechts voor de statistieken. Revival nam met 7-15 beide punten mee naar huis.

De Vinken moet zich nu richten op de komende uitwedstrijden tegen Velocitas (a.s. zaterdag) en Nova (over drie weken). Deze wedstrijden zijn van cruciaal belang om niet als zekere degradant de winter in te gaan.

Tegen koploper Revival uit Terschuur lukte het De Vinken om lange tijd mee te scoren. In de tweede helft echter stokte de Vinkeveense aanvalsproductie. Het bezoekende Revival kwam het laatste kwartier helemaal los en zegevierde uiteindelijk met 7-15. Weinig scoresEen fraaie wegtrekbal van Kelvin Hoogeboom bracht De Vinken al … Lees meer »