Qui Vive JB1 leidt Bennebroek naar de slachtbank

Geplaatst op: 16 september 2013

De hockeyjeugd van Nederland speelt elk jaar een voorcompetitie tot de herfstvakantie. Na deze 5 wedstrijden kan er worden gepromoveerd, volgt handhaving in dezelfde klasse of een degradatie naar een klasse lager.

JB1 van Qui Vive heeft zich dit seizoen promotie tot doel gesteld. De eerste plaats in de voorcompetitie waar de B1 nu in uitkomt geeft recht tot deelname in de Super-B-competitie. Dit is een landelijk opererende competitie en is het op een-na-hoogste niveau van Nederland voor B-jeugd. Een mooi streven dus.

Vorige week werd de eerste wedstrijd van de voorcompetitie gewonnen. 9-1 was de eindstand tegen Xenios uit Badhoevedorp.

Nu moesten de mannen van Qui Vive uit tegen Bennebroek. Op papier een te verslane tegenstander. Dat bleek ook al snel en met rust was al een 0-5 stand bereikt.
Waar de neutrale toeschouwer wellicht een tevreden coach verwachtte kwam deze bedrogen uit. Coach Jasper de Waal was in de rust alles behalve tevreden en spoorde zijn mannen tot grotere hoogte aan. Van hem mocht Qui Vive niet tevreden zijn met een eindstand van minder dan 0-10 en een tegendoelpunt was uberhaupt niet bespreekbaar. Dit werd door JB1 meer dan uitstekend opgepakt en daar waar je ziet dat menig ploeg bij een comfortable voorsprong zich tot nochalanche en allerlei frivoliteitjes laat verleiden was dit hier niet het geval.

Bennebroek verliet na 35 min hockey in de 2e helft, compleet tureluurs het veld. Qui Vive liet zien dat er maar een ploeg aan het hockeyen was en liep uit tot maar liefst 0-15.

De grote man qua doelpunten was Wessel Hoogeboom. Hij liet de Bennebroekse keeper 5 keer kansloos. Jasper de Waal vertelde na afloop dat Wessel op de training de afgelopen week al een uiterst goede vorm liet zien en hij had deze vorm duidelijk meegenomen naar het terrein van Bennebroek. Echter benadrukte Jasper de Waal, alleen met een goede teamprestatie kan je komen tot 10 doelpunten in een helft en daar was hij dan ook het meest blij mee.

Naast trots te zijn op zijn mannen blikte hij meteen vooruit naar de volgende wedstrijd, thuis tegen het hoofdstedelijke Athena. ‘Dat is een aanzienlijk lastigere ploeg dan Bennebroek en moeten wij dus wederom scherp en fit zijn om de drie punten in onze tas te kunnen stoppen’.

JB1 van Qui Vive ligt in ieder geval op koers om hun gedroomde promotie te bewerkstelligen.
Volgende wedstrijd; zaterdag 21 september 13.15 uur thuis tegen Athena B1 op het sportpark aan de Noordammerweg in de Kwakel.

De hockeyjeugd van Nederland speelt elk jaar een voorcompetitie tot de herfstvakantie. Na deze 5 wedstrijden kan er worden gepromoveerd, volgt handhaving in dezelfde klasse of een degradatie naar een klasse lager. JB1 van Qui Vive heeft zich dit seizoen promotie tot doel gesteld. De eerste plaats in de voorcompetitie … Lees meer »