Verdiende nederlaag voor tegenvallend KDO 1

Geplaatst op: 16 september 2013

Na de hosannastemming van vorige week vanwege de 7-1 overwinning tegen Nautilus, stond voor het eerste van KDO afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen De Meer op het programma. In Amsterdam troffen de Kwakelaars een ploeg, die vorige week met 3-0 in Aalsmeer, RKAV wist te verslaan. Gesteund door het hoopgevende resultaat tegen Nautilus, reisde KDO met veel vertrouwen af naar sportpark Drieburg.

Van meet af aan was het de thuisploeg echter die het spel dicteerde. Met veel creativiteit vanaf het middenveld, had KDO haar handen vol aan de aanvalsdrift van De Meer. Na ruim een kwartier spelen was het dan ook verdiend dat de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed verdedigd door KDO, waardoor een speler van De Meer vrij bij de tweede paal de bal binnen kon tikken, 1-0. De Meer, spelend in een 4-4-2 formatie, speelde verzorgd positiespel waarbij de nummer zes en acht de absolute uitblinkers waren. KDO daarentegen kon niet goed in de wedstrijd komen en werd in de 27e minuut getrakteerd op een volgende tegenvaller. In een duel om de bal ontving Jelle de Jong na vermeend natrappen een rode kaart. In het vervolg van de eerste helft probeerde KDO met alle goede bedoelingen iets te forceren, waarbij Sven Vlasman twee kleine kansen kreeg, maar niet kon scoren.

In de tweede helft was de intentie van de ploeg van Raymond de Jong duidelijk. Meer druk naar voren zetten en ten koste van alles op zoek gaan naar de gelijkmaker. Een kwartier lang ging dit redelijk, maar in de 62e minuut gaf de thuisploeg de genadeklap. Een dieptebal van de Amsterdammers werd matig verwerkt achterin, waardoor het een koud kunstje was voor de aanvaller van De Meer om de 2-0 te maken. Vijf minuten later werd het zelfs nog 3-0 toen de goedvoetballende nummer tien van De Meer de 3-0 van dichtbij binnenschoot. In de daaropvolgende aanval redde rechtsback Danny ten Hoope de eer deze middag voor KDO. Na een strakke bal van achteruit van Michael Meijer, was Danny alert en kwam van de rechterkant alleen op de doelman af. Danny aarzelde niet en tekende netjes de 3-1 aan. Na dit Kwakelse doelpunt probeerde KDO het nog wel, maar gaf mede door het ontbreken van een speler, ruimte weg voor het attractief voetballende De Meer. Gescoord werd er in het vervolg van de wedstrijd niet meer, zodra KDO met de eerste nederlaag van het seizoen huiswaarts kon keren.

KDO is vandaag geconfronteerd met de wetten in de vierde klasse. Van gemakzucht en verslapping mag geen sprake zijn en elke wedstrijd zal er met z’n allen vol gestreden moeten worden voor een gunstig resultaat. Aankomende zondag volgt er een nieuwe test als NFC/Brommer op bezoek komt aan de Vuurlijn. De ploeg uit Amstelveen won dit weekend met 4-0 van RKAV en zal naar verwachting ook hoge ogen willen gooien in het klassement.

Ter voorbereiding op deze wedstrijd speelt het eerste dinsdag de 17e thuis om 20:00 uur een oefenwedstrijd tegen Argon zaterdag. Aankomende donderdag zal de Kwakelse selectie vervolgens om 19:30 uur training gaan krijgen van Dick ‘Cooky’ Voorn, de voormalig assistent van Bert van Marwijk. Kortom, genoeg redenen om deze week ook s’avonds een bezoek te brengen aan sportpark aan de Vuurlijn.

Na de hosannastemming van vorige week vanwege de 7-1 overwinning tegen Nautilus, stond voor het eerste van KDO afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen De Meer op het programma. In Amsterdam troffen de Kwakelaars een ploeg, die vorige week met 3-0 in Aalsmeer, RKAV wist te verslaan. Gesteund door het … Lees meer »