HVM haalt uit tegen Hisalis

Geplaatst op: 16 september 2013

Zondag gaf HVM een sterk vervolg aan de goede competitiestart. In Lisse werd het 5-0 tegen de hockeyers van Hisalis.

Het begin van de wedstrijd wees nog helemaal niet op een grote overwinning voor de Mijdrechters. Hisalis (afkorting van Hillegom, Sassenheim, Lisse) kwam sterk uit de startblokken en zette de HVM-verdediging voortdurend onder druk. HVM kon daar wel een paar gevaarlijke momenten aan de andere kant tegenover zetten, maar Hisalis had de eerste tien minuten de overhand.

Daarna kwam Mijdrecht meer in het spel, en in de 10e minuut bekroonde Tom Gunther dat met de 0-1. Twee Mijdrechtse strafcorners bleven vervolgens zonder resultaat, door goed werk van de Hisalis keeper en lijnstop. In de 17e minuut tikte Midas van der Zande de bal net naast het doel, en een minuut later leek Tom Gunther te scoren uit de derde strafcorner. De scheidsrechters constateerden echter shoot en de goal werd terecht afgekeurd. Hisalis nam de aanval over en had de kans de wedstrijd weer in evenwicht te brengen, de lat stond dat echter in de weg.

In de 22e minuut viel de eerste kaart, een groene voor een Hisalis-verdediger die Casper Slot onreglementair tegenhield. Kort daarna bleven twee strafcorners van Hisalis onbenut, en kon Tom Gunther vier minuten voor rust de 2-0 scoren, weer een velddoelpunt.

Iedereen verwachtte na rust een stormloop op het Mijdrechtse doel, maar die bleef uit. HVM liet de tegenstander komen, maar uit uitbraken regende het de eerste tien minuten kansen, die echter alle nog gekeerd werden door de Hisalis-verdediging, soms met geluk.

De irritatie nam duidelijk hoorbaar toe bij de thuisploeg. In de negende minuut viel een van de Lissenaren geblesseerd uit na een val. Midas van der Zande raakte in vrije positie de paal, en na een kwartier kreeg de uitblinkende HVM-verdediger Martijn Hensbroek een gele kaart voor gevaarlijk spel. Met tien tegen elf trok Mijdrecht zich meer terug, maar de eerste kans was toch weer voor HVM. Hisalis reageerde zich af op de scheidsrechters en kreeg daarvor binnen drie minuten twee gele kaarten, zodat het even tien tegen negen was op het veld.

Twee grote Mijdrechtse kansen bleven nog onbenut, totdat in de 23e minuut Casper Wilmink met een solo vanaf de middellijn oprukte tot in de cirkel en het Mijdrechtse overwicht eindelijk bekroonde: 0-3. Ook daarna hield HVM het beste van het spel, met spelers die steeds van positie wisselden en daarmee de verdediging van de thuisploeg voortdurend voor verrassingen stelden.

In de laatste vijf minuten kwam Hisalis na een gele kaart met tien man te staan, en scoorde HVM nog twee keer. Max Brakel pushte een strafcorner binnen, en de laatste goal kwam van Daniel de Graaf, die goed werd aangespeeld op de kop van de cirkel, en keihard uithaalde.

Zondag gaf HVM een sterk vervolg aan de goede competitiestart. In Lisse werd het 5-0 tegen de hockeyers van Hisalis. Het begin van de wedstrijd wees nog helemaal niet op een grote overwinning voor de Mijdrechters. Hisalis (afkorting van Hillegom, Sassenheim, Lisse) kwam sterk uit de startblokken en zette de … Lees meer »