Het team van s'Anders Eten en Drinken is zaterdag jl. op de Culinaire Venen onderscheiden met de Culinaire Nol, een wisseltrofee voor het restaurant dat zich het beste presenteert tijdens dit jaarlijkse Rondeveense evenement. Eigenaar Sander Hogendoorn nam de koperen steelpan over van juryvoorzitter Gerrit Verweij, die hem tijdens de officiële opening door burgemeester Maarten Divendal had teruggekregen van Restaurant Boven Water, de winnaar van vorig jaar.
Evenals de voorgaande zeven jaren was er voor fijnproevers en lekkerbekken weer veel te genieten. Hoewel de weergoden aanvankelijk verwoede pogingen deden het evenement in het water te laten vallen, werd het vanaf een uur of vier droog en liep het Raadhuisplein langzaamaan als vanouds vol. Er was veel belangstelling voor de drie nieuwe deelnemers, 't Amsterdammertje uit Loenen, Grand Café Plux uit Uithoorn en Villa Lokeend uit Vinkeveen. Maar ook de trouwe deelnemers vertoonden de nodige creatieve kookkunsten aan hun gasten, zodat de jury van de Culinaire Nol een flinke culinaire kluif had aan het bepalen van de uiteindelijke winnaar.
Nieuw dit jaar was ook dat het evenement eerder van start ging: al om 12 uur. Dat gebeurde met een cupcakeversierwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, gevolgd door een dansclinic op het grote podium. Ook nieuw was de deelname van partner Shopping Mijdrecht, die een loterij had opgezet voor bezoekers van het evenement. Aanschaf van 25 euro aan munten leverde een lootje op. Presentator Hans van Veen trok in drie sessies steeds drie winnaars, die waardecheques van 25, 75 of 100 euro uitgereikt kregen, te besteden bij de winkeliers van Shopping Mijdrecht.
Optredens van het Celebration Trio met solo's van Pierre Roomenburg op sax, Lesley Williams alias André Hazes en Voice of Holland-ster Ivanildo Kembel zorgden voor een uitstekende stemming onder de bezoekers. Zideris Mijdrecht was het goede doel van deze editie van het evenement. De organisatie exploiteert in Mijdrecht drie zelfstandig wonen-untis voor mensen met een beperking. Zij vroegen ondersteuning voor projecten waar bewoners samen kunnen leren verantwoord te koken en te leven. Binnenkort wordt hen de opbrengst van de Culinaire Venen overhandigd, maar een aantal deelnemende restaurants heeft nu al aangeboden om door hun koks workshops en kooklessen te laten verzorgen op de verschillende locaties van Zideris.