Hertha's blonde voetbalmachine verliest van VIOD F1 	1-2

Hertha's blonde voetbalmachine verliest van VIOD F1 1-2

Geplaatst op: 23 september 2013

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van de jongens van de F2 op het programma. Alle ouders, opa's en oma's, familie, vrienden waren gemobiliseerd voor deze eerste thuiswedstrijd. Waar al buitenshuis twee maal werd gewonnen waren de verwachtingen hoog gespannen voor de eerste wedstrijd thuis. Wellicht was dit wel de oorzaak van het eerste verlies dit seizoen.

Leiders Maarten en Duncan hadden weer een luxe positie. Alle spelers waren aanwezig en er waren volop wisselmogelijkheden. Steve Boekel nam de eerste helft voor zijn rekening op doel. De eerste wissels waren Noa Gosselaar en Ravi Verbruggen. Gastclub VIOD won de toss en begonnen aan de aftrap. De wedstrijd ging gelijk op, en wat opviel was dat VIOD continu één of twee spelers die voor het doel bij Steve hadden staan. Zij gokten hiermee waarschijnlijk op een lange bal van achteruit die over de laatste Herthaan zou gaan waardoor zij vrij spel zouden krijgen. Dit betekende dat Hertha gedurende de wedstrijd ook één mannetje achterin moest houden om deze aanvallers van VIOD af te stoppen. Sander van Senten kreeg deze taak op zich en hield zich gedurende de hele wedstrijd keurig aan de afspraak. Het spel golfde op en neer en voor beide doelen waren de teams gevaarlijk. Waar tijdens de trainingen goed werd overgespeeld was dit niet in de wedstrijd terug te zien helaas. Hertha was traag en reageerde te laat. Ook werden verkeerde keuzes gemaakt of werd er te lang doorgepingeld waardoor balverlies werd geleden. Gevaarlijkste moment voor het VIOD doel was de pegel vanaf een meter of tien van Sander van Senten die op de paal belande. Aan de andere kant hield Steve ook de nul, door bij de aanvallen van VIOD goed op te treden door zijn doel uit te komen en de aanval onschadelijk te maken.

In de tweede helft kwam Ravi op de plaats van Steve te staan op doel en begonnen Sander van Senten en Rens van der Moolen als wissels. VIOD werd wat sterker en daarmee kregen zij ook meer overwicht in de wedstrijd. Ravi hield zijn doel schoon met een paar mooie reddingen, maar VIOD begon meer en meer druk op hel doel van Ravi uit te oefenen. Bij een aanval moest hij dan ook de gang naar het net maken om de bal te halen. Een bekeken schuiver van VIOD betekende de 0-1. Niet geheel tegen de verhouding aan gezien het spelbeeld. Hertha moest er toch wat tegenover stellen, tenslotte was dit toch de eerste thuiswedstrijd en stond het goed vol met supporters. Een aanval van VIOD werd onschadelijk gemaakt en dat deed de bal bij Sander van Senten belanden, die Noa Gosselaar al helemaal vrij had zien staan. Met een sublieme pass deed hij Noa vrij voor de keeper zetten en dat is aan Noa wel besteed. Koelbloedig haalde hij uit en tekende de 1-1 aan. De opluchting was merkbaar. Met nog een minuut op tien te gaan moest Hertha voor de overwinning gaan. VIOD werd blijkbaar niet zenuwachtig van de 1-1, van na drie minuten moest opnieuw Ravi de gang naar het net maken. Wederom een bekeken schuiver van VIOD die Ravi kansloos liet. VIOD ging na deze goal zin volledig ingraven, continu hielden zij vier spelers achterin om het dicht te houden. Coach Duncan stuurde Sander naar voren om extra druk te zetten. Hierdoor nam hij wel een risico, maar een gelijkspel was het meest haalbare met nog een minuut of vijf op de klok. Helaas konden de jongens van de F2 niet meer brengen wat ze normaal wel brengen. Inzet en motivatie was deze wedstrijd helaas te weinig om het VIOD nog lastig te maken. De goed leidende scheidsrechter floot af, en helaas was het eerste verlies een feit.

Volgende week gaat de Hertha F2 op bezoek bij de Vecht in Loenen. Daar moeten de punten weer opgehaald gaan worden door Hertha's blonde voetbalmachine. Aanvang is 10:00 uur.

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van de jongens van de F2 op het programma. Alle ouders, opa's en oma's, familie, vrienden waren gemobiliseerd voor deze eerste thuiswedstrijd. Waar al buitenshuis twee maal werd gewonnen waren de verwachtingen hoog gespannen voor de eerste wedstrijd thuis. Wellicht was dit wel de oorzaak … Lees meer »