JB1 Qui Vive staat op en pakt ruime winst

Geplaatst op: 23 september 2013

Zaterdag 21 september stond op het sportpark van Qui Vive aan de Noorddammerweg een eerste krachtmeting op stapel. Athena B1 uit Amsterdam-Oost kwam op bezoek. Athena lijkt zich met Qui Vive en Overbos te gaan bekommeren om de bovenste 3 plaatsen in deze voorcompetitie. Vorige week zaterdag werd de wedstrijd Athena-Overbos een moeizame overwinning voor Overbos (1-2). Qui Vive was dus gewaarschuwd.

De wedstrijd begon met een videoanalyse van de vorige wedstrijd. Met name de spelmomenten waarin moest worden omgeschakeld naar verdedigen werden gezamelijk besproken.

De wedstrijd zelf begon zeer voortvarend voor Qui Vive B1. Na een mooie, snelle scoop en met missen van de bal door de centrale verdediger van Athena, was Owen Soerel er als de kippen bij om de 1-0 binnen te tikken. Een ware ‘spitsen-goal’; afwachten en zodra de kans zich voordoet, behendig en koelbloedig toeslaan.

Athena raakte echter niet van slag en kwam duidelijk voor meer naar Qui Vive toe. Aangespoord door een fanatieke coach probeerden zij het spel van Qui Vive te ontregelen en zelf vanuit een counter toe te slaan. In eerste instantie was dit alleen door middel van lange, harde passes vanuit de achterhoede. Deze lange klappen oogden gevaarlijk maar werden vakkundig door de verdediging onder aanvoering van Tian Zwart gepareerd. Echter twee intercepties van Athena op het middenveld werden Qui Vive fataal en tot grote verrassing van de jongens zelf en de redelijk massaal toegestroomde toeschouwers werd een ruststand van 1-2 bereikt.

Tijdens de rust was Qui Vive het onderling snel eens. Er moest gewoon 20% bij. Het was te makkelijk, te slap.
Het spreekwoordelijke andere vaatje werd snel gevonden en Athena werd in de 2e helft van het kastje naar de muur gestuurd. Tian Zwart groeide uit tot man van de wedstrijd en pareerde de counters van Athena met bekwaam hockeyspel.
Het middenveld en voorhoede van Qui Vive vonden hun eigen snelle combinatiespel weer terug en de druk op de cirkel van Athena werd groter en groter. Via 4-2 en 6-2 werd een tussenstand van 9-2 bereikt.

Een tussenstand omdat het fanatisme van de coach van Athena doorschoot in frustratie. Een stevige verbale aanvaring met de arbiters mondde uit in een rode kaart voor de betreffende coach. Hij werd dus verordend zich naar het clubhuis te begeven maar dankzij de langdurige protesten van deze heer, duurde het bijna 10 minuten eer de wedstrijd weer kon aanvangen.
In het restant van de wedstrijd scoorden beide teams nog eenmaal, waardoor een eindstand van 10-3 op het scorebord kwam te staan.

Een bewogen wedstrijd met een matige 1e helft vanuit het oogpunt van Qui Vive. Volgende week wacht de mannen uit de Kwakel de uitwedstrijd tegen Castricum.
Overbos B1 won vandaag met 7-2 en blijft dus qua punten op gelijke hoogte met Qui Vive.

Zaterdag 21 september stond op het sportpark van Qui Vive aan de Noorddammerweg een eerste krachtmeting op stapel. Athena B1 uit Amsterdam-Oost kwam op bezoek. Athena lijkt zich met Qui Vive en Overbos te gaan bekommeren om de bovenste 3 plaatsen in deze voorcompetitie. Vorige week zaterdag werd de wedstrijd … Lees meer »