Hertha verliest topper

Geplaatst op: 23 september 2013

Hertha heeft de topper tegen SEC op eigen veld verloren. In een spannende wedstrijd, met veel strijd en matig voetbal beslisten de gasten uit Soest de wedstrijd in de tweede helft, 1-2.

De openingsfase van de wedstrijd was van twee kanten voorzichtig. SEC zakte terug en liet Hertha het spel maken. De Vinkeveners speelden de bal aardig rond, maar hadden niet het vernuft om de tegenstander met snel positiespel kapot te spelen en gevaarlijk te worden. De eerste grote kans was voor SEC, wat vooral met de lange bal gevaarlijk probeerde te worden, maar de spits schoot in kansrijke positie over. Hertha werd na deze waarschuwing ook gevaarlijker, vooral via spits Jorg Landwaart. Diezelfde Landwaart zorgde even later ook voor de openingsgoal. De snelle aanvaller draaide handig weg en verraste de keeper in de korte hoek, 1-0.

De voorsprong zou voor meer rust in het spel van de thuisploeg moeten zorgen, maar het tegengestelde was waar. Direct vanaf de aftrap werd de linksbuiten diep gestuurd, keeper Jan Baarslag was te laat en haalde de spits onderuit. Uit de gegeven strafschap zorgde de aanvoeder van SEC voor de gelijkmaker, 1-1. Na rust werd het spel van Hertha beheerst door onrust en verkeerde keuzes. Het aanvalsspel van de Vinkeveners stokte in een vroeg stadium, waardoor SEC steeds meer vooruit kon voetballen. Daarnaast verloor Hertha steeds vaker de duels en was de tweede bal te vaak voor SEC. De 1-2 voorsprong van SEC was daarom geen onlogisch vervolg, in de 65ste minuut zorgde de handige middenvelder met een bekeken lob voor het tweede doelpunt voor de gasten uit Soest. De achterstand was een klap voor Hertha, vooral omdat de ploeg deze achterstand volledig aan zichzelf te wijten had. Hertha probeerde nog wel om de druk op te voeren, door opportunistischer te gaan spelen, maar werd op een kans van invaller Kevin Everix na, nauwelijks gevaarlijk. Zo eindigde de spannende topper in een teleurstellende 1-2 nederlaag en verloor de ploeg van trainer Ton van Burik zijn eerste competitiewedstrijd.

Door het verlies staat Hertha gedeeld tweede, achter het ongeslagen SEC. Zaterdag spelen de Vinkeveners uit tegen directe concurrent BZC ’13, er zal om 14.30 uur in Loosdrecht worden afgetrapt.

Hertha heeft de topper tegen SEC op eigen veld verloren. In een spannende wedstrijd, met veel strijd en matig voetbal beslisten de gasten uit Soest de wedstrijd in de tweede helft, 1-2. De openingsfase van de wedstrijd was van twee kanten voorzichtig. SEC zakte terug en liet Hertha het spel … Lees meer »