Winst voor Stijn Ruijter bij Interclub UWTC

Geplaatst op: 23 september 2013

Zondag 22 september vertrokken klokslag 10 uur de jongste rennertjes, van categorie 1 en 2, voor hun 6 rondjes over het wielerparcours van de UWTC. Voor Joyce de Rijk en Sita Eijkenbroek was dit hun eerste echte wedstrijd. Louisa van Suchtelen rijdt ook pas heel kort en kwam er gedurende de race ook achter dat wielrennen soms afzien is, vooral als je onzacht in aanraking komt met de bestrating. Een groepje van zeven renners nam al snel afstand van de rest, waar onze Mees Smoorenburg op zijn tanden moest blijven om erbij te blijven. Hij was dan ook erg boos toen hij er op het laatst toch af moest. Youri Janzing had vandaag niet de goede benen om in het peloton te blijven. Daan van Lüling (Swift) won met overmacht de sprint van het peloton. Mees 7e, Joyce 10e
Bij categorie 3-4 ging DTS lid Tristan Kool er snel vandoor. Zijn ontsnapping was succesvol want hij reed onbedreigd naar de winst. De UWTC-ers Sven Buskermolen, Benjamin Wessels en Olivier van Suchtelen hebben allen nog weinig tot geen koerservaring en reden in eigen tempo de wedstrijd uit. Benjamin dacht één ronde voor het einde te stoppen, maar werd door omroeper/trainer Wim Veenboer weer op de fiets gepraat. Zodoende werd ook Benjamin in het eindklassement opgenomen. Sven 12e, Olivier 13e en Benjamin 15e.
Bij categorie 5-6 maar een klein startveld. Uwtc-er Stijn Ruijter en Volendammer Lars Klugt waren aan elkaar gewaagd, gingen er samen vandoor en wisten iedereen te dubbelen. Achter de koplopers een redelijk verspreid veld. Stijn en Lars maakte er een spannende sprint van, die Stijn wist te winnen.
Een leuk veld van 17 renners aan start bij de oudste jeugdrenners. Verschillende keren probeerde renners om weg te komen, maar dat lukte uiteindelijk niemand. Een bijna compleet peloton ging sprinten om de winst. Deze ging naar Thijs Neuteboom van Swift. Bart de Veer 6e, Menno van Capel 10e en Sven Nijhuis 12e.

Zondag 22 september vertrokken klokslag 10 uur de jongste rennertjes, van categorie 1 en 2, voor hun 6 rondjes over het wielerparcours van de UWTC. Voor Joyce de Rijk en Sita Eijkenbroek was dit hun eerste echte wedstrijd. Louisa van Suchtelen rijdt ook pas heel kort en kwam er gedurende … Lees meer »