Slechte wedstrijden moet je ook winnen

Geplaatst op: 23 september 2013

Het is 12:45 uur en de spelers druppelen de kantine binnen, Peter Grifhorst staat nog wat te kletsen met het bestuur, maar is zoals gewoonlijk gefocust voor de jacht op wederom drie punten. Omgekleed en wel verschijnen de KDO spelers op het hoofdveld voor een teamfoto in de gesponsorde kleding van CAFE ROADIES, VMB SECURITY en WENDEL DESIGN. Onze fotograaf Newi Tieman schiet een paar professionele “Panini” plaatjes van het illustere duo Tjin A Kiem en Mollers. Deze laatste heeft zijn haar in een Oudhollandse scheiding, eentje waar, Abe Lenstra jaloers op zou zijn geweest.

Inmiddels is de warming-up in volle gang en klinkt er muziek door de speakers van het hoofdveld. De scheidsrechter, een persiflage van Pierluigi Collina controleert nog even of het net goed zit en de grassprieten de maximale hoogte niet overschrijden. De wedstrijd kan van start en KDO begint dan ook zeer sterk. De eerste tien minuten is het net alsof Diemen niet aanwezig is op het sportpark.

KDO laat goed spel zien en komt snel op een 2-0 voorsprong door Earl Tjin A Kiem. De verdediging staat in deze eerste fase ook als een huis, elke aanval van Diemen wordt met gemak afgestopt.

De 3-0 komt op naam van de jonge telg uit de El Ahmadi tak, Kassim. Kassim is een echte aanwinst voor KDO! Na deze goal verslapt KDO een klein ogenblik en Diemen weet in deze fase het doel te vinden, 3-1. Kdo pakt het na deze goal weer goed op en is al snel weer te vinden voor het doel van Diemen. Na een rommelige aanval wordt er door de gloednieuwe kwakelaar Bas Righarts gescoord waarna KDO met 4-1 de rust in gaat.

Het spel in de eerste helft geeft echter niet een goede basis voor de tweede helft. KDO begint erg slap en krijgt vroeg in de tweede helft een tegengoal te verwerken. Even daarna lijkt het team van Grifhorst het weer op te pakken na de tweede mooie goal van Kassim El Ahmadi. Niets is minder waar, Diemen loopt keer op keer gemakkelijk door de verdediging heen, wat resulteert in een tegengoal. Nu is het 5-3, het is net alsof men naar een gemiddelde Hockey wedstrijd zit te kijken.

De wedstrijd is compleet omgeslagen en Diemen krijgt kans op kans. Roy Brouwer is scherp en weet KDO op de been te houden. De bal gaat over en weer en KDO weet elkaar amper te vinden. De passing is slap en de duels worden maar half aan gegaan. Martijn Roos is gedurende zijn eerste 25 minuten behoorlijk aan het buffelen op het middenveld en hij beloond zichzelf met een mooie goal.

Ver in de 80ste minuut weet Diemen nog een goal te scoren en is menig KDO speler blij dat deze wedstrijd voorbij is! Het was een slechte wedstrijd maar ook die moet je winnen! Na drie wedstrijden heeft het KDO van Grifhorst 9 punten.

A.S. zaterdag spelen we uit bij Zuid-Oost United, ons spel zal dan weer zo moeten zijn als uit tegen RAP.

Het is 12:45 uur en de spelers druppelen de kantine binnen, Peter Grifhorst staat nog wat te kletsen met het bestuur, maar is zoals gewoonlijk gefocust voor de jacht op wederom drie punten. Omgekleed en wel verschijnen de KDO spelers op het hoofdveld voor een teamfoto in de gesponsorde kleding … Lees meer »