De Vinken 1 zonder punten naar huis

Geplaatst op: 24 september 2013

Afgelopen zaterdag wist het vlaggenschip van De Vinken opnieuw geen punten te pakken. In Leiderdorp werd met 18-14 verloren van Velocitas. Lang ging het gelijk op, maar aan het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg op een voorsprong van vier punten. Hierna wisten de Vinkeveners niet meer terug te komen.

Gelijk op
In de eerste minuut kreeg de Vinkenverdediging al snel een tegendoelpunt te verduren. Het jonge aanvalsvak met Eva Hemelaar, Annick Stokhof, Rutger Woud en Gerwin Hazeleger wist kort daarna op gelijke hoogte te komen. Het tweede aanvalsvak met Emese en Melanie Kroon, Peter Koeleman en Rudi Oussoren kon een nieuwe achterstand ook weer teniet doen. Rudi scoorde van afstand de 2-2. Tot de stand van 4-4 wist het achttal uit Vinkeveen bij te blijven.

Daarna kon de Vinkenverdediging niet voorkomen dat de thuisploeg toch weer op voorsprong kwam. Vier schoten van afstand waren genoeg om Velocitas op een riante voorsprong te brengen. Met een stand van 9-5 werd er gerust.

Niet efficiënt genoeg
Ondanks de flinke achterstand kwam de Abn-Amroformatie vol goede moed het veld weer op. Coach Johan Kroon gaf de simpele opdracht om efficiënter met de kansen om te gaan. “Wat zij kunnen, kunnen wij ook.” Kelvin Hoogeboom kwam kort na de rust in de ploeg voor Peter Koeleman. En zus Masha Hoogeboom kwam in het veld voor Emese Kroon. Fanatisme zit in de familie en dit gaf het vak nieuwe energie. Kelvin zette de 13-7 op het scorebord.

In de praktijk bleek echter dat de opdracht van de coach nog knap lastig was. Het team uit Leiderdorp vergrootte de voorsprong tot 17-9.
De laatste tien minuten werd er goed gespeeld en werden goede kansen beloond met fraaie doelpunten. Een slotoffensief van De Vinken met scores van Rudy Oussoren, Eva Hemelaar en Gerwin Hazeleger zorgde voor een tussenstand van 17-14. De thuisploeg scoorde een paar minuten voor het eindsignaal het laatste doelpunt van de wedstrijd en bracht zo de eindstand op 18-14.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Het eerste team van De Vinken weet wat hen te doen staat. Zaterdag 28 september is er opnieuw een goede kans om punten te pakken. Madjoe uit Rijnsburg komt op bezoek in Vinkeveen. Aanvang 15.30 uur op sportpark De Molmhoek.

Afgelopen zaterdag wist het vlaggenschip van De Vinken opnieuw geen punten te pakken. In Leiderdorp werd met 18-14 verloren van Velocitas. Lang ging het gelijk op, maar aan het einde van de eerste helft kwam de thuisploeg op een voorsprong van vier punten. Hierna wisten de Vinkeveners niet meer terug … Lees meer »