Riante zege CSW

Geplaatst op: 24 september 2013

Op eigen veld boekte CSW zaterdag de eerste zege van het seizoen. Tegen Roda’46 uit Leusden werd een ruime 5-1 overwinning behaald.

CSW kende overigens een zeer beroerde start, want al na 2 minuten spelen lag de 0-1 achter doelman Dirven. Bij een voorzet vanaf rechts ging de bal langs alles en iedereen heen en belandde in het zijnet in het doel. CSW pakte de draad goed op na deze domper en probeerde met verzorgd voetbal het doel van de tegenstander te bereiken. De ploeg kreeg ook een paar mogelijkheden, maar de keeper voorkwam erger bij schoten van Wesley Suister en Sven van Vuuren. Ook een ziedend schot van Kenzo Brown ging maar net voorlangs het doel. Na een kwartier spelen kwam voor CSW dan toch de verdiende gelijkmaker. Een snel genomen vrije trap van Mick Stefels kwam voor de voeten van van Vuuren, die keihard uithaalde en de keeper kansloos liet. Roda kon vooralsnog gevaarlijk worden via dode spelmomenten. Zo moest Dirven handelend optreden na een prima vrije trap die hard werd ingekopt, maar prima door de doelman uit zijn doel werd geranseld. Halverwege de eerste helft kwam CSW aan de leiding na wederom een vrije trap van Stefels en ditmaal was het Suister die zomaar vrij kon binnenkoppen. CSW drukte door en had eigenlijk al voor rust de wedstrijd kunnen beslissen. Een afgemeten voorzet van Sander Kunkeler kwam bij de tweede paal waar Suister de bal op de paal kopte en wederom een voorzet van Kunkeler eindigde op de bovenkant van de lat.

Na rust wederom een sterker CSW dat met de drijvende krachten Rick Verweij en Mick Stefels op het middenveld druk bleef houden op de tegenstander en dezen bij balbezit een prima voortzetting volbrachten. CSW profiteerde ook optimaal van de slordigheden van de ploeg uit Leusden. De linksback wilde de bal in het veld houden door een hakbal, maar Sander Kunkeler had dat doorzien en pikte de bal op en stelde vervolgens van Vuuren in staat om de bal in het lege doel te tikken, maar die werd van achteren neergehaald waardoor de bal op de stip ging. Van Vuuren ging zelf achter de bal staan en faalde niet vanaf elfmeter. De 4-1 voorsprong kreeg CSW in de schoot geworpen. De mee opgekomen Clayton Karsari lepelde de bal voor het doel waar een verdediger de bal tot hoekschop wilde verwerken, maar de bal geheel verkeerd met het hoofd raakte waardoor de bal in de kruising verdween. Roda wilde nog wel wat terugdoen en kreeg ook nog een prima kans, maar bij de tweede paal werd hoog over het doel geschoten. De beste kansen bleven voor CSW waar de ingevallen Elias Mselmi twee prima kansen kreeg, maar bij de eerste redde de doelman en de tweede verdween naast de verkeerde kant van de paal. In blessuretijd werd Karsari nog gevloerd binnen de zestien en zodoende kreeg CSW zijn tweede strafschop deze middag. Wederom Sven van Vuuren die achter de bal ging staan en met zijn derde goal van de middag de 5-1 eindstand bepaalde.

Op eigen veld boekte CSW zaterdag de eerste zege van het seizoen. Tegen Roda’46 uit Leusden werd een ruime 5-1 overwinning behaald. CSW kende overigens een zeer beroerde start, want al na 2 minuten spelen lag de 0-1 achter doelman Dirven. Bij een voorzet vanaf rechts ging de bal langs … Lees meer »