HVM blijft winnen

Geplaatst op: 26 september 2013

Leidse Studs speelde van meet af aan in een hoog tempo. Daarbij bleken de Leidenaren over een flinke portie hockeybagage te beschikken. De Leidse hockeyers legden een technisch en tactisch goed verzorgde partij hockey op de Mijdrechtse mat.
HVM kon er in de beginfase weinig tegenover stellen. De ene Leidse aanval na de andere kwam op de goal van keeper Redmar Stienstra af, die een drukke middag had. De aanvalsdrift van de Leidse Studs leverde hen een flink aantal strafcorners op. Aanvankelijk werd hier niet uit gescoord en hielden de HVM’ers dapper stand. De vierde strafcorner ging er echter in en zo keken de Mijdrechtenaren tegen een 1-0 achterstand aan. Na een minuut of tien vloog er weer een Leidse strafcorner in en zo werd de situatie steeds lastiger.
Af en toe kwamen de heren uit Mijdrecht onder de druk vandaan en konden ze iets terug doen. Bij één van deze uitbraken zag Tom Günther kans te scoren. Daardoor werd de rust met een 1-2 achterstand bereikt. Er zou heel wat nodig zijn om de wedstrijd in de tweede helft om te draaien: Leidse Studs bleek een technisch verzorgd hockeyende ploeg te zijn, waar je niet zomaar van wint…..

Een epische tweede helft…..
Bij terugkomst na de thee zetten de heren uit Leiden meteen weer de toon. HVM had de handen meer dan vol en kwam aanvankelijk nauwelijks aan aanvallen toe. Gaandeweg de tweede helft liet de wedstrijd echter een ander beeld zien. De heren uit Mijdrecht zetten er een tandje bij en gaven steeds beter tegenstand. Dit leidde tot een strafcorner waaruit Max Brakel de 2-2 op het bord liet aantekenen. Er gloorde langzaam maar zeker hoop op een goede afloop…..
De wedstrijd was echter nog lang niet afgelopen. Beide teams gaven nog eens gas en een spannende strijd ontspon zich. Het kon nu twee kanten opgaan. Helaas kreeg Max nu een gele kaart en daardoor stonden onze heren met een man minder op het veld. Leiden rook z’n kans…..
Het was echter HVM dat nu als eerste scoorde. De treffer kwam van de stick van Midas van der Zande, een speler die pas dit seizoen tot HVM is toegetreden, die de bal langs de Leidse keeper sloeg. HVM had kans gezien de wedstrijd te doen kantelen. Dit ondanks het feit dat er met 10 man gespeeld werd.
Het was echter nog niet gedaan! Leiden gaf niet op en kwam enkele keren gevaarlijk in de Mijdrechtse cirkel. Hieruit kwamen verschillende strafcorners voort. Eén van deze corners werd in een doelpunt verzilverd. En zo was de stand weer gelijk: 3-3.
Er was nu nog een kwartier speeltijd over. Ondanks de Leidse gelijkmaker groeide HVM gaandeweg steeds meer in de wedstrijd. Er werd met hart en ziel gehockeyd. Kon HVM dan toch nog winnen…..?
Er werd nog een keer alles op alles gezet. HVM zette een snelle aanval op. Daniel de Graaf kreeg de bal bij de cirkel aangespeeld. Hij kwam 1 op 1 voor de keeper en haalde uit. Hier had de Leidse keeper geen antwoord op en zo werd het 4-3 voor HVM.
De speeltijd was nu bijna om. Een minuut voor het einde van de wedstrijd kreeg één van heren van HVM een gele kaart wegens het wegslaan van de bal. De laatste minuten moesten met tien man worden uitgespeeld. Het was dus nog even “billen knijpen”.

HVM gaf echter geen krimp en wist de voorsprong vast te houden. Zo kwam er een einde aan een zeer spannende wedstrijd waar HVM uiteindelijk na een zeer moeizaam begin toch als winnaar uitkwam. Leidse Studs verdient echter respect voor het hockey dat zij deze middag lieten zien. Het is een ploeg die veel potentie in zich heeft…..
HVM ging er echter met de punten vandoor. En zo hebben de heren van HVM nu 9 punten uit 3 wedstrijden. en staan samen met Noordwijk bovenaan. Een erg mooi begin van het avontuur in de 3e klasse waar HVM dit jaar voor het eerst sinds vele jaren in uitkomt!

Wie weet waar de Mijdrechtse heren nog meer toe in staat zijn na zo’n goed begin? Volgend weekend staat de uitwedstrijd tegen Culemborg op het programma. Hopelijk worden er dan nog eens 3 punten aan het totaal toegevoegd.

Zondagmiddag 22 september speelden de heren van HVM hun derde wedstrijd van dit seizoen. De eerste twee wedstrijden in de 3e klasse eindigden in een overwinning voor HVM. Zouden de heren uit Mijdrecht ook deze wedstrijd binnen kunnen slepen? Daar zag het in de eerste helft niet naar uit…..Leidse Studs … Lees meer »