Atalante dames 1 pakt eerste overwinning

Geplaatst op: 27 september 2013

De voorbereiding was kenmerkend en net zo rommelig als de wedstrijd; een ongeluk onderweg veroorzaakte veel file, het fruit was vergeten en nog belangrijker..de ballen. Gelukkig was tegenstander VCH zo aardig ons van wat ballen te voorzien.

De eerste set werd niet best gestart. Het team oogde niet bij de les en er werd niet goed gepasst. Veel misverstanden zorgden ervoor dat er snel tegen een fikse achterstand aangekeken werd. Ingeborg Verweij kwam binnen de lijnen en het team kreeg even vleugels. Er werd teruggekomen tot 23-24, maar het was VCH dat het beslissende punt maakte (25-23).

De tweede set was het team tot het bot gemotiveerd om het setverlies goed te maken. Met Mirjam van der Strate op service werd uitgelopen tot een 0-10 voorsprong. Carin van Kouwen scoorden veel punten in de aanval en toen ook Jana Chatrnuchova nog aan service kwam, was de setwinst zo goed als binnen. Met 10-25 ging de tweede set snel naar Atalante.

De derde set werd wederom met een voorsprong gestart; weer dankzij een goede service van Jana. Wilma van der Schaft nam de plek over van Tineke Vellekoop, waardoor er drie aanvalster aan het net kwamen. Helaas had dit niet het beoogde resultaat; in het nog nieuwe team leverde dit te veel onrust op. Speelsters waren zoekende naar hun plekje en VCH maakte hier dankbaar gebruik van. De middenspeelster van de Hoofddorpse ploeg nam veel punten voor haar rekening en Atalante had zelden een antwoord.
Halverwege de set herpakte Atalante zich en onder aanvoering van Marjan Fares in de verdediging kwam de Vinkeveense equipe weer beter in haar spel. Mooi en slordig spel liep door elkaar heen, maar Atalante was de betere van de twee ploegen en pakte uiteindelijk ook nu de setwinst (23-25).

De vierde set kregen Carin van Kouwen en Marjan Fares rust om te voorkomen dat hun opspelende blessures erger werden. Helaas waren dit iets te veel wisselingen voor het team. De start van set was heel onrustig en Atalante kwam nimmer lekker in de set. Tineke Vellekoop wist nog wel punten in de aanval te scoren en Annike van Kouwen maakte een aantal kill-blocks, maar verder was het vooral VCH dat met name op de buitenkant en het midden met hun geroutineerde aanvalsters veel punten pakten. Deze set ging geheel terecht naar VCH (25-15).

De vijfde set werd gestart in de basisopstelling van de eerste en tweede set. De eerste helft ging geheel gelijk op en speelden beide teams het perfecte side-outspelletje. Met 7-8 voorsprong werd er gewisseld van kant. Beide teams gaven niks aan elkaar toe tot Atalante de druk verhoogde met een goede service en een klein gaatje werd geslagen. Dit bleek voldoende voor de winst in de vijfde set (12-15) en de wedstrijd.

Vier punten uit twee wedstrijden is geen slechte start voor het eerste damesteam. Dinsdag staat er weer een training op het programma, waarna op donderdag om 21.00 uur afgetrapt wordt tegen de Amsterdamse studenten van SVU in Amstelveen.

Afgelopen woensdag speelde dames 1, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, haar tweede wedstrijd van het seizoen. Zonder Natalie van Scheppingen, maar met Ingeborg Verweij (D3), werd een rommelige en rare wedstrijd uiteindelijk met 2-3 gewonnen. De voorbereiding was kenmerkend en net zo rommelig als de wedstrijd; een ongeluk … Lees meer »