Nuttige overwinning voor KDO in matige streekderby

Geplaatst op: 30 september 2013

Na de sensationele 4-3 overwinning van vorige week op NFC/Brommer, wist KDO 1 zich afgelopen dinsdag ook te plaatsen voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Mathijs van Rijn en Sven Vlasman wisten in de resterende 44 minuten te scoren, waardoor de Kwakelaars uiteindelijk met 3-0 wonnen van RKAV. Met deze positieve resultaten reisde de ploeg van trainer Raymond de Jong met een goed gevoel af naar Ouderkerk. In de warming-up bleek echter dat verdediger Chiel Kok nog niet volledig hersteld was van zijn heupblessure, waardoor Jim Klijn zijn plek deze middag centraal achterin overnam.

In de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer, waarbij er door beide ploegen veelvuldig de lange bal werd gehanteerd, wat tot weinig gevaar leidde. De wedstrijd brak eigenlijk pas in de 25e minuut open, toen Menno Lingeman in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald en hiervoor een penalty kreeg. Joeri Stange ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gestopt door de goed keepende Ouderkerkse doelman. Vijf minuten later leek Mathijs van Rijn alsnog de openingstreffer te maken voor KDO, maar zijn doelpunt werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Waar KDO verzuimde de openingstreffer te maken, moest doelman Peter Onderwater in de 35e minuut zich tot het uiterste spannen toen Ouderkerk een uitgelezen mogelijkheid miste. Met een 0-0 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft moest Jim Klijn zich na vijf minuten laten wisselen vanwege een blessure, Mathijs Molleman was zijn vervanger. In de 55e minuut verdiende een sterke individuele actie van Joeri Stange een beter lot. Nadat hij twee tegenstanders uitspeelde, was zijn schot op het doel te zacht en rolde rakelings naast. Uiteindelijk werd KDO in de 65e minuut beloond voor het veldoverwicht. Uit een prima corner van Erik Verbruggen wist spits Mathijs van Rijn de bal bij de eerste paal binnen te koppen, 0-1. KDO kreeg na deze openingsgoal kansen om de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar deed dit niet. Hierdoor bleef Ouderkerk geloven in een punt en bleef KDO met kunst- en vliegwerk uiteindelijk, na honderd minuten spelen, overeind.

Door de overwinning op Ouderkerk heeft KDO zich nadrukkelijk gemeld in de top van het klassement. Zuidoost United staat nu fier aan kop met vier overwinningen op rij, waarna er vier ploegen volgen (waaronder KDO) met negen punten. Aankomende zondag spelen de Kwakelaars om 14:00 uur thuis tegen Swift, dat net als KDO, drie keer wist te winnen.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Jim Klijn (50e Mathijs Molleman), Michael Meijer, Erik Verbruggen (75e Bart van der Tol), Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Timo Kas, Menno Lingeman, Mathijs van Rijn en Joeri Stange.

KDO 2 moet in slotfase buigen voor Roda’46 2
Na de moeizame competitiestart van KDO 2, speelde de ploeg van trainer Richard van Dijk afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen Roda’46. In Leusden kwam het tweede na een half uur spelen op een 1-0 achterstand. In de tweede helft wist Stefan Stolwijk in de 65e minuut de 1-1 te maken. De wedstrijd kon hierna alle kanten opgaan, maar helaas voor KDO maakte de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd nog twee doelpunten. Hierdoor verloor KDO met 3-1, maar het vertoonde spel biedt wel perspectief voor de komende weken. Aankomende zondag kan het tweede hopelijk zijn eerste punten gaan halen, want dan komt PVCV 3 op bezoek aan de Vuurlijn. Deze ploeg uit Vleuten is net als KDO nog puntloos, de wedstrijd begint om 11:30 uur.

Na de sensationele 4-3 overwinning van vorige week op NFC/Brommer, wist KDO 1 zich afgelopen dinsdag ook te plaatsen voor de tweede ronde van het bekertoernooi. Mathijs van Rijn en Sven Vlasman wisten in de resterende 44 minuten te scoren, waardoor de Kwakelaars uiteindelijk met 3-0 wonnen van RKAV. Met … Lees meer »