KDO Zaterdag 1 wint 4e wedstrijd op rij

Geplaatst op: 30 september 2013

Voor deze wedstrijd werd de ploeg van Grifhorst uitgenodigd op het Bijlmersportpark, een prachtig nieuw sportpark waar Zuidoost United van het stadsdeel zijn wedstrijden mag spelen. De weersomstandigheden zijn goed en met in gedachte het vooruitzicht van een broodje bakkeljauw gaan de KDO spelers zich omkleden. De sleutel wordt door onze Chef Randzaken, Wouter Frankhuizen opgehaald bij het bestuur van Zuidoost United. Hij keert terug met een geplastificeerd kaartje met daarop ‘’duidelijke’’ regels hoe men de kleedkamer dient achter te laten.

1.Ophalen sleutel 20,- borg achterlaten.
2.Kleedk. netjes achterlaten.
3.Bij terugg.sleutel kleedkamer wordt gecontro.
4.Indien kleedk. oke > punt 6
5.Indien kleedk. niet ok. Ok maken dan punt 6
6.Borg terug.

Kdo begon niet al te sterk maar kreeg toch een drietal kansen. El Ahmadi wist al vroeg in de wedstrijd door een slimme actie alleen op de goal af te stevenen. Helaas schoot de jonge El Ahmadi slap in waardoor de keeper het schot eenvoudig kon stoppen. Daarna kreeg onze Mollers een kans om vanaf de 16 meter te schieten, hij koos echter om een steekpass af te leveren waarna de kans voorbij was. El Ahmadi kwam 5 minuten hierna in de gelegenheid om Martijn Roos alleen op de keeper af te sturen maar ook dat lukte niet. Kortom veel mogelijkheden om al vroeg in de wedstrijd op 0-3 te komen.

Dan gaan de aloude voetbalwetten in werking, wie verzaakt te scoren krijgt ze in het eigen doel om de oren! Zuidoost United zette steeds meer druk en kwam hierdoor in scoringspositie. Gelukkig werd de eerste inzet afgekeurd vanwege buitenspel door een goed vlaggende Tijn Bakker. Het gevaar was echter nog niet geweken, de druk bleef hoog op de goal van KDO. De verdediging en het middenveld stonden niet al te best en dit resulteerde in een scherpe voorzet van Zuidoost-United. Onze laatste man Nick ‘’Shampoo” Driehuis kreeg de bal voor zijn voeten en schoot deze ‘’per ongeluk’ snoeihard in eigen goal. Het spel bleef nu heen en weer gaan met weinig echte kansen. Rond de 35ste minuut is het Mollers die na goed druk zetten, de bal weet te veroveren van de laatste man. Eenvoudig passeert hij de keeper en KDO kan gaan rusten met 1-1.

Na rust was het spel nog steeds niet wat het moet zijn, maar de inzet is erg goed! KDO stopte vrijwel elke aanval van Zuidoost United. El Ahmadi krijgt de bal dan in de 65ste minuut aan de linkerkant aangespeeld, met zijn mooie sleepbeweging passeert hij de verdediger en weet de bal daarna feilloos in te schieten. Na de 1- 2 ruikt KDO de overwinning, het begint zijn eigen spel te spelen en de bal wordt niet meer continue lang gespeeld. Bas Righarts kiest goed positie en wordt ingespeeld aan de rechterkant, hij dolt zijn tegenstander en wordt daarna hardhandig tegen de grasmat gewerkt, penalty! Earl Tjin A Kiem benut de penalty koelbloedig. Na de 1-3, scoort KDO nog eens 3 keer maar de scheidsrechter, figurant in een slechte Eyewish Groeneveld reclame keurt alle drie de goals af. Hiervan waren er 2 zuivere goals!

A.s. Zaterdag de kraker tegen Vlug en Vaardig, KDO zal dan vanaf minuut 1 het eigen spel moeten spelen.

Voor deze wedstrijd werd de ploeg van Grifhorst uitgenodigd op het Bijlmersportpark, een prachtig nieuw sportpark waar Zuidoost United van het stadsdeel zijn wedstrijden mag spelen. De weersomstandigheden zijn goed en met in gedachte het vooruitzicht van een broodje bakkeljauw gaan de KDO spelers zich omkleden. De sleutel wordt door … Lees meer »