Amstel-heren beginnen seizoen met gelijk spel tegen degradant

Geplaatst op: 30 september 2013

Afgelopen zondag speelden de eerste heren van De Amstel hun eerste competitieduel tegen degradant Triton 3 uit Weesp.
Zonder enige verwachtingen tegen de onbekende opponent, maar met de wetenschap dat er een aantal sterke en ervaren spelers bij de tegenstander was, begonnen de heren vrijwel direct na aanvang met een door Coen van Haaster benutte strafworp, die tegen de Triton-keeper werd gegeven.

Direct werd al duidelijk dat het jonge herenteam meer beweeglijkheid en snelheid had dan de tegenstander, die dit soepele spel slechts met routine bij kon benen.
Na een gelijkmaker in de tweede periode liet De Amstel zien over iets beter spel te beschikken en legde Stefan Bramsen de bal voor de tweede maal onder de Triton-lat. Daarmee werd een eerste helft met een nipte voorsprong afgesloten en mocht van een uitstekend resultaat tot dus ver gesproken worden, zeker omdat de verwachtingen nogal laag ingeschat waren.

Met een duidelijk signaal van 2 doelpunten, door Amstel midvoor Stefan Bramsen in de derde periode, naar Triton, dat er aan een overwinning werd geroken, kon Triton slechts ternauwernood aanhaken en wist de laatste periode in te gaan met 1 doelpunt achterstand 4-3.

Routine en ervaring van oudere Triton-spelers zetten de jeugdige Amstelheren in het laatste part langszij en na een uitsluiting van 20 seconden voor Mark Visser bereikten zij hun eerste voorsprong in deze match. Niet veel later (17 seconden), op de helft van de laatste speeltijd werd deze stand weer naar een gelijke stand getrokken door een fraai doelpunt van Stefan Bramsen.

De laatste minuut van de wedstrijd deed het publiek op de rand van de stoel zitten. Een onnodige verdedigingsfout liet Triton de overwinning proeven. Maar een onverwacht afstandsschot van Coen van Haaster in de laatste 14 seconden bracht de puntenverdeling voor De Amstel. Een strakke pressing voor de laatste paar seconden en het verlossende eindsignaal liet een 6-6 score uiteindelijk toch tot een overwinning voelen.

Afgelopen zondag speelden de eerste heren van De Amstel hun eerste competitieduel tegen degradant Triton 3 uit Weesp.Zonder enige verwachtingen tegen de onbekende opponent, maar met de wetenschap dat er een aantal sterke en ervaren spelers bij de tegenstander was, begonnen de heren vrijwel direct na aanvang met een door … Lees meer »