Qui Vive JB1 op weg naar promotie

Geplaatst op: 1 oktober 2013

De voorcompetitie zit er bijna op voor JB1 van Qui Vive. Volgende week zaterdag komt de mede-koploper Xenios op bezoek voor de beslissende wedstrijd om rechtstreekse promotie naar de landelijke Super-B-competitie te bewerkstelligen.
Maar daar moest eerst de horde op Castricum voor genomen worden. Castricum staat net in de degradatiezone en moet echt punten gaan sprokkelen wil het niet in de problemen komen.

Dat was ook duidelijk te merken. Castricum trok zich vanaf het eerste fluitsignaal terug op eigen helft om het Qui Vive zo lastig mogelijk te maken. Zij waren natuurlijk gewaarschuwd door de grote uitslagen van Qui Vive in de wedstrijden hiervoor.
Desondanks kwam Qui Vive B1 met 0-2 voor. Caroline Spaargaren, de manager van Qui Vive vertelde “ik kon dus al snel redelijk tevreden achterover te leunen. Mijn nervositeit verdween voor een groot deel, zeker na het tweede doelpunt”.

Castricum volhardde echter in stug en gegroepeerd verdedigen en ontregelde steeds meer het spel van Qui Vive wat steeds vaker tegen zichzelf speelde. Spelmakers als Barry Huls en Ruben Soerel waren na de wedstrijd in het geheel niet tevreden over hun eigen spel.

In de rust probeerde Jasper de Waal, coach van Qui Vive en tevens speler van H1, de rust terug te laten keren in het spel van zijn jongens. Rustig opbouwen, geduld en je kans afwachten waren zijn adviezen.

In de tweede helft sloeg Castricum echter van zich af en kreeg wat het hoopte; de anschlustreffer uit een counter. Een prachtig doelpunt, via de kruising achter keeper Maarten de Lange uit Uithoorn. 1-2 en de stress keerde weer terug vertelde de manager van Qui Vive. “ je zag aan de jongens en hun spel, dat er wel werd geknokt maar het was erg moeizaam. Veel technische fouten, omdat er gehaast werd gespeeld en ook enigszins door het zandveld. Onze jongens trainen en spelen hun wedstrijden op een waterveld en dat is toch wezenlijk anders. Gelukkig voor mijn hartslag viel daarna de 1-3. Behalve de drie punten die wij meenemen moeten wij deze wedstrijd snel proberen te vergeten en ons gaan focussen op volgende week zaterdag”.

Komende zaterdag 12.30 uur, op het sportpark van Qui Vive aan de Noorddammerweg de wedstrijd tegen Overbos. Deze ploeg uit IJmuiden staat in punten gelijk met Qui Vive maar de laatst genoemde heeft een aanmerkelijk beter doelpuntensaldo. Als Qui Vive wint of gelijk speelt, wacht directe promotie naar de Super-B-Competitie, een belangrijke stap voor dit talentvolle team.

De voorcompetitie zit er bijna op voor JB1 van Qui Vive. Volgende week zaterdag komt de mede-koploper Xenios op bezoek voor de beslissende wedstrijd om rechtstreekse promotie naar de landelijke Super-B-competitie te bewerkstelligen.Maar daar moest eerst de horde op Castricum voor genomen worden. Castricum staat net in de degradatiezone en … Lees meer »