Matige start nekt CSW 1

Geplaatst op: 3 oktober 2013

CSW heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning van vorige week. Op bezoek bij VVZ’49 uit Soest werd een 4-2 nederlaag geleden.

CSW zal nog weleens terugdenken aan het eerste kwartier van deze wedstrijd, want toen al stond de ploeg op een 3-0 achterstand. Al in de eerste minuut lag de bal reeds achter doelman Dirven die op het verkeerde been stond bij een geplaatst schot in de hoek. Na die snelle voorsprong voor VVZ leek een snelle gelijkmaker in de lucht te hangen, maar een prima voorzet van Kenzo Brown was net iets te hoog voor Wesley Suister. Een goed uitgespeelde aanval van VVZ leverde na tien minuten spelen een 2-0 voorspong op voor de thuisploeg na een prima inschoten bal. Even later werd de bal teruggelegd vanaf de achterlijn en wederom was doelman Dirven kansloos, waardoor CSW al na een kwartier spelen op een 3-0 achterstand stond. CSW vocht zich terug in de wedstrijd en kreeg twee vrije trappen op de rand zestien, maar echter zonder succes. Vlak voor rust was er een misverstand in de verdediging van VVZ waar Sven van Vuuren van profiteerde en de 3-1 liet aantekenen.

Na rust ging CSW verbeten op zoek naar meer en de ploeg was voetballend ook de betere ploeg, maar moest vooral uitkijken voor de snelle uitvallen van VVZ. Het probleem bij CSW lag hem voornamelijk in de laatste bal die vaak te onzuiver was.

Bij een goede voorzet van Brown kreeg van Vuuren een goede kopkans, maar doordat hij een klein duwtje kreeg ging de bal voorlangs. Zoals gezegd was VVZ erg gevaarlijk in de omschakeling en dat leverde nogal wat dreigende momenten op. Doelman Dirven voorkwam erger en een eigen speler van VVZ hielp CSW een handje. Een kwartier voor tijd kwam CSW op 3-2 toen een voorzet van Elias Mselmi uit de doelmond werd gekopt en de bal bij Rick Verweij belandde. Verweij nam de bal aan om vervolgens schitterend uit te halen en de keeper volstrekt kansloos liet. Verbeten ging CSW op jacht naar de gelijkmaker,maar de wedstrijd was gespeeld toen VVZ in de tachtigste minuut op 4-2 kwam toen een uithaal van een meter of twintig onder doelman Dirven door ging. CSW zette nog wel aan, maar de 4-2 nederlaag was onvermijdelijk en dat alleen door een erbarmelijk slecht eerste kwartier.

CSW heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning van vorige week. Op bezoek bij VVZ’49 uit Soest werd een 4-2 nederlaag geleden. CSW zal nog weleens terugdenken aan het eerste kwartier van deze wedstrijd, want toen al stond de ploeg op een 3-0 achterstand. Al in de eerste … Lees meer »