Slagvaardig NOVA nekt De Vinken

Geplaatst op: 7 oktober 2013

Bijblijven
In de formatie van trainer/coach Johan Kroon startte Eva Hemelaar, Emese Kroon, Rutger Woud en Kelvin Hoogeboom in de aanval. Aan verdedigende zijde waren dat Melanie Kroon, Masha Hoogeboom, Rudy Oussoren en Peter Koeleman. Nova stapte furieus in de wedstrijd, het eerste doelpunt vloog in de eerste aanval al direct door de mand. In de zevende minuut was het schutter Rutger Woud die de bal via de hoeken van de ronde korf door de mand dirigeerde. Nova bleef lange lijnen lopen en konden via doorloopballen en overtredingen een slag slaan in de stand: 3-1. Aanvoerder Kelvin Hoogeboom zorgde voor de aansluitingstreffer maar De Vinken hield onvoldoende stand en liet de score oplopen naar 4-2. Een zuiver afstandsschot van Eva Hemelaar en een stip van Melanie Kroon zorgden voor een 5-4 tussenstand. Net voor rust pakte Nova toch weer de score op en knalde 6-4 op het scorebord. Via een goed samenspel bij een vrije bal belandde de bal bij de weg stappende Peter Koeleman: 6-5 ruststand.

Tikken uitdelen
De vele kansen in de eerste helft waren genoeg reden om de score meer in evenwicht te kunnen brengen. De kansen van de Vinken kwamen vooral door acties te maken die Nova niet verwachtte. Het resulteerde in strafworpen maar het Abn-amroteam slaagde niet in de afronding. De spelers van Nova bleven aan zetten en trokken de wedstrijd naar een 8-5 voorsprong.

Annick Stokhof loste Eva Hemelaar af. Kelvin Hoogeboom faalde in tweede instantie niet; zijn nieuwe strafworp resulteerde in de 8-6. Rudy Oussoren ruilde zijn plaats in voor Gerwin Hazeleger. Een doorloopbal van Masha Hoogeboom gaf de meegereisde Vinkeveense burgers weer moed: 8-7. Maar wederom stokte de productie van De Vinken, de vele kansen werden niet verzilverd. Nova nam het heft weer in handen en maakte met drie afstandstreffers de wedstrijd compleet. Het slotakkoord kwam op naam van invaller Gerwin Hazeleger, die van afstand fraai scoorde: 11-8.

Score:
Kelvin Hoogeboom 2x, Masha Hoogeboom 1x, Gerwin Hazeleger 1x, Eva Hemelaar 1x, Peter Koeleman 1x, Rutger Woud 1x, Melanie Kroon 1x.

Laatste kans
De laatste thuiswedstrijd voor het zaalseizoen staat op het programma voor 12 oktober 2013. Strandganger Fluks uit Noordwijk bezoekt het Vinkennest. De Vinken 1 heeft tot nu toe twee punten en is rode lantaarndrager, reden te meer om dapper te strijden voor een nieuwe overwinning. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld om 15.30 uur op sportpark de Molmhoek.

Het is het vlaggenschip van De Vinken niet gelukt om het overwinningsgevoel uit de wedstrijd tegen Madjoe mee te nemen naar Nova in de Bilt. Na een moeizame tweede helft kon De Vinken teleurgesteld met een 11-8 nederlaag naar huis. BijblijvenIn de formatie van trainer/coach Johan Kroon startte Eva … Lees meer »