HVM wint in kraker

Geplaatst op: 8 oktober 2013

In een zeer spannende wedstrijd pakten de hockeyers van HVM zondag drie punten tegen Nieuwkoop, een van de sterkste teams uit de competitie. In het Mijdrechtse sportpark werd het 4-3.

Er waren veel toeschouwers op deze topper afgekomen, het was druk op de tribune en langs de lijn. Het mooie weer hielp mee aan een prima sfeer.

Vanaf het begin liet debutant HVM zien niet de mindere te zijn van de sterke Nieuwkopers. In de eerste minuten waren er voor beide doelen kansen. In de 8e minuut was de eerste redding van keeper Redmar Stienstra noodzakelijk. Stienstra groeide in de wedstrijd uit tot beste man aan Mijdrechtse kant, meerdere malen hield hij zijn team in de race.
In dezelfde minuut had hij de paal nodig om zijn doel schoon te houden, bij de eerste strafcorner van de wedstrijd. Vier minuten later kreeg HVM de eerste strafcorner, maar daarbij ging het aangeven fout. Hoe snel het spel kan gaan, bleek na een kwartier bij de derde Nieuwkoopse strafcorner, die werd afgeslagen en meteen aan de overkant van het veld een grote kans voor HVM opleverde. Die werd nog niet benut, maar twee minuten later was het wel raak: Tom Gunther speelde de keeper uit en schoot vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen.
Het spel ging daarna op en neer, met veel inzet van beide kanten. De teams incasseerden allebei een goene kaart, en in de 20e minuut kwam Nieuwkoop langszij, uit hun vierde strafcorner. In deze periode waren de bezoekers het sterkere team.
Daarna kregen beide goalies nog volop kans zich te onderscheiden. HVM kreeg nog één, onbenutte, strafcorner te nemen. De rust leek met een gelijk spel aan te breken, maar Midas van der Zande besliste anders. In de laatste minuut zorgde hij met een solo voor een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Na rust was het eerste kwartier voor Nieuwkoop. Al na vijf minuten redde Stienstra op een inzet bij de vijfde strafcorner. Ook in het veld creëerden de bezoekers verscheidene kansen, terwijl de sterke Mijdrechtse defensie, met Maarten Post, Philippe Quarles van Ufford, Koen Meijer, Max Brakel en Martijn Hensbroek veel aanvallen onschadelijk maakte, voordat Stienstra moest ingrijpen. Middenveld en aanval schuwden verdedigend werk niet.

Vijf strafcorners liet Nieuwkoop in de eerste twintig minuten onbenut. In de 19e minuut moest Stienstra redden toen zijn verdediging werd uitgespeeld, maar in dezelfde minuut raakte Midas van der Zande de paal aan de andere kant. In de 20e minuut kwam Thom Fokker alleen voor een leeg doel, maar werd op zijn stick geslagen. Tom Gunther vezilverde knap de toegekende strafbal, 3-1.

Hiermee was de wedstrijd voor HVM geenszins gespeeld, Nieuwkoop ontketende een storm op het doel van de thuisploeg, die zeven minuten voor tijd de verdiende aansluitingstreffer opleverde. De Mijdrechtse verdediging en keeper kregen hun handen vol. De elfde Nieuwkoopse strafcorner, twee minuten voor tijd, bracht toch nog de gelijkmaker op het scorebord. HVM bleef erin geloven, een minuut later ging een schot van Gunther net naast.

De laatste minuut verliep tumultueus. HVM kreeg zijn vierde strafcorner, de keeper wist de sleeppush van Tom Gunther nog te keren. Gunther bleef attent en tikte zelf de rebound binnen. Mijdrecht leidde met 4-3, met nog minder dan een minuut te spelen.

De meeverdedigende Midas van der Zande onderbrak daarna onreglementair de laatste Nieuwkoopse tegenaanval, kreeg geel en een strafcorner tegen. Tegelijkertijd leek de andere scheidsrechter de wedstrijd af te fluiten. Wie was eerst? Overleg leidde toch nog tot een Nieuwkoopse strafcorner. Die eindigde in een berg spelers bovenop keeper Stienstra, waarop de verantwoordelijke scheidsrechter HVM een vrije slag toekende en de wedstrijd zou zijn afgelopen. Nieuwkoop claimde echter een nieuwe strafcorner, waarop de scheidsrechters het nogmaals nodig vonden om in overleg te gaan. Tot opluchting van de Mijdrechtse spelers en het thuispubliek bleef de beslissing overeind. HVM staat, als enige club zonder puntverlies, bovenaan in de competitie.

In een zeer spannende wedstrijd pakten de hockeyers van HVM zondag drie punten tegen Nieuwkoop, een van de sterkste teams uit de competitie. In het Mijdrechtse sportpark werd het 4-3. Er waren veel toeschouwers op deze topper afgekomen, het was druk op de tribune en langs de lijn. Het mooie … Lees meer »