Hertha's blonde voetbalmachine op dreef tegen Loosdrecht 1-6

Geplaatst op: 14 oktober 2013

Zaterdag 12 oktober speelde Hertha blonde voetbalmachine een uitwedstrijd tegen Loosdrecht F2. De laatst genoemde ploeg stond één plaats boven de Herthanen, bij winst konden de jonge Herthanen dus goede zaken doen op de ranglijst. Bij het betreden van het veld viel op, dat tegenstander Loosdrecht er een paar "flinke" jongens had bijlopen. Nu hoeft dat natuurlijk niet zo heel veel te zeggen, en dat bleek ook wel in de wedstrijd. Doordat Hertha de wedstrijd volledig domineerde kwamen de Loosdrechters nauwelijks in het stuk voor. De winst was dan ook terecht voor de blonde Herthanen.

Trainer-coach Duncan kon weer beschikken over een volledige selectie. De voorbije week waren er twee spelers geweest die een training gemist hadden. Deze zouden daardoor ook iets vaker wissel staan. De tegenstander, Loosdrecht stelde voor om acht tegen acht te spelen en Hertha stemde daar mee in. Hierdoor moest het vooraf gemaakte wisselschema daarop aangepast worden, maar dat vormde uiteraard geen probleem. Ravi Verbruggen stond de eerste helft op doel, Steve Boekel stond als eerst reserve. Vanaf het begin waren het de jonge Herthanen die controle over het spel hadden. De druk op de Loosdrecht doelman werd met de minuut groter. Het was een kwestie van tijd voordat het eerste doelpunt zou gaan vallen. Het viel de weer in grote getale meegereisde supporters op dat de spelers elkaar goed wisten te vinden. De passes kwamen goed aan en vooral Sem van Til was goed op dreef. Die strooide met mooie passes alsof hij nooit anders gedaan had. In de 13e minuut was het Noa die met een mooie bal wist te scoren. Hij deed de Vinkeveense aanhang voor de eerste keer juichen deze ochtend. Met de 0-1 voorsprong werd er dan ook gerust. De rust werd gebruikt om de jongens te prijzen voor het mooie spel wat ze op de mat legden. Vooral zo door blijven spelen, dan zouden er vanzelf meer doelpunten vallen.

In de tweede helft hees Steve zich in het keepers shirt en nam hij plaats onder de lat. Noa werd gewisseld. De druk die Hertha Loosdrecht oplegde was enorm. De jonge Herthanen waren erg gedreven en voelde dat hier punten te halen waren. In de 3e minuut van de tweede helft was het dan ook raak. Een op doel geschoten bal door Calvin werd geblokt door een Loosdrecht speler, maar Luc van Dam was daar als de kippen bij om met buitenkant voet de 0-2 binnen te tikken. De voorsprong was volledig verdiend. Na de aftrap van Loosdrecht was het wederom Hertha dat de bal wist te veroveren. Loosdrecht kwam er nauwelijks aan te pas, Hertha stond als een huis vandaag. Calvin maakte aan alle hoop een einde, door in de 13e minuut de 0-3 binnen te schieten. Een werkelijk schitterende pass van Noa bracht Calvin in dusdanige positie dat hij dit buitenkansje verzilverde. Die pass was misschien wel mooier dan het afmaken van Calvin. Hier was namelijk zo vaak op getraind de afgelopen weken, en nu kwam het er uit. Een verkeerde keuze van Sander van Senten bracht Loosdrecht vrij voor het doel, wat de 1-3 betekende. Hertha steeg boven zich zelf uit, ze waren niet eens onder de indruk van het doelpunt van Loosdrecht. Binnen 7 minuten scoorden de jonge Herthanen 4 doelpunten. Het leek wel of ze gewoon iets wilde laten zien. Noa maakte in de 16e minuut de 1-4, Calvin was 1 minuut later de doelpuntenmaker, en weer 3 minuten later maakte hij aan alles een einde door de 1-6 binnen te schieten. De scheidsrechter floot daarna direct af, de aftrap werd niet meer genomen.

De jongens en trainers mogen trots zijn op zichzelf, een groot compliment voor alle spelers is op zijn plaats. Veel trainen op bepaalde trainingsvormen lijkt zijn vruchten af te gaan werpen. Enige smet is het tijdelijk vertrek van Sem van Til. Hij gaat op voetbal stage in Amerika. Zijn talent is opgevallen en hij gaat 3,5 week zijn geluk beproeven om daar zijn carrière verder te vervolgen. Wij hopen natuurlijk dat hij niet gaat slagen, wij willen hem gewoon voor Hertha behouden.

Volgende week speelt Hertha blonde voetbalmachine een bekerwedstrijd tegen Victoria F16. Aanvang is om 09:00 op sportpark de Molmhoek.

Zaterdag 12 oktober speelde Hertha blonde voetbalmachine een uitwedstrijd tegen Loosdrecht F2. De laatst genoemde ploeg stond één plaats boven de Herthanen, bij winst konden de jonge Herthanen dus goede zaken doen op de ranglijst. Bij het betreden van het veld viel op, dat tegenstander Loosdrecht er een paar "flinke" … Lees meer »