Atalante dames 1 pakt volle winst tegen Amsterdam

Geplaatst op: 14 oktober 2013

Het team, gesponsord door Krijn Verbruggen en Haaxman Lichtreclame, moest het deze wedstrijd doen zonder de schoonzusjes Carin en Annike van Kouwen. Gelukkig waren Ingeborg Verweij (D3) en Annemarieke Wijnands (D2) bereid om voor hun eigen wedstrijd ook met dames 1 mee te spelen.
De eerste set werd gestart met de volgende basis: Mirjam van der Strate, Tineke Vellekoop, Marjan Fares, Ingeborg Verweij, Jana Chatrnuchova en Natalie van Scheppingen. Het begin verliep moeizaam, maar al snel herpakte Atalante zich. De servicepass kwam onder controle en aan het net wist Natalie met een knap gespeelde tactische bal en een snoeiharde aanval te scoren. Tot 20-20 ging het gelijk op. Coach Nancy Lijten wisselde Wilma van der Schaft in voor Tineke, waardoor drie aanvalsters gecreëerd werden. Annemarieke werd binnen de lijnen gebracht voor Natalie en bewees direct haar waarde. Op een mooie set-up van Wilma hakte ze de aanval binnen en zo liep Atalante uit naar een kleine voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en met 25-21 ging de eerste set naar de thuisploeg.

De tweede set werd met dezelfde basis gestart en liet ook een zelfde spelbeeld. Slordigheden in de passing zorgde ervoor dat Atalante niet ver uit kon lopen op Amsterdam. Aanvallend was de ploeg echter veel beter. Jana, later gekroond tot ‘Woman of the Match’, liet er aan het net geen twijfel over bestaan dat ze er zin in had. Ze scoorde veelvuldig en dit hield Atalante in de race. Ingeborg liet zien niet onder te doen voor de dames van 1. Verdeelster Mirjam wist haar goed te vinden, waardoor er gescoord kon worden. Deze set werd wederom de dubbele wissel ingezet; helaas dit keer met iets minder resultaat. Het team moest, in een nieuwe passopstelling, te veel wennen waardoor er onnodig punten naar Amsterdam gingen. Het besef en de ommekeer volgden net op tijd, waardoor ook deze set gewonnen ging (25-22).

De derde set nam Wilma het stokje over van Mirjam en Annemarieke van Natalie. Het team pakte deze wisselingen bijzonder goed op. Met goede passes van Marjan en Jana kon Wilma aan het net goed combineren. Vooral op de buitenkant werden veel punten gepakt en eigenlijk kwam Atalante deze set niet in gevaar. Met de inmiddels standaard dubbele wissel werd het eind van de set goed uitgespeeld; met 25-20 was de overwinning in de set en wedstrijd een feit.

Atalante ging echter voor de volle vijf punten en startte dan ook geconcentreerd aan de laatste set. Er werd, mede door een paar killblocks van Marjan, al snel een voorsprong opgebouwd. Natalie nam de plek van Ingeborg in het achterveld in en dankzij haar mooie reddingen bleef het team er vol voor gaan. Toen in deze set ook eindelijk aanvoerster Tineke in stelling gebracht werd, was het hek van de dam. Atalante ging, onder aanvoering van het aanwezige publiek, als een speer richting de 25. Met 25-13 werden de verdiende vijf punten veiliggesteld.

Dankzij deze overwinning heeft Atalante zich nu op de vijfde plek genesteld en mag het team genieten van een weekje rust. Op zaterdag 26 oktober wacht directe concurrent Prima Donna Kaas Huizen D3.

Vinkeveen – Afgelopen vrijdag speelde het eerste damesteam van V.V. Atalante haar tweede thuiswedstrijd van het seizoen. Na de oorwassing van de week ervoor (3-1 verlies SVU) had het team zin om een wedstrijd te winnen en zodoende aansluiting te houden met de middenmoot. Het team, gesponsord door Krijn Verbruggen … Lees meer »