Staand: Kasia, Isabel, Isabel, en Katie. Gehurkt: Nikkie en Fenna

Jongste Vinkenpupillen kampioen

Geplaatst op: 14 oktober 2013

Deze zaterdag konden beide teams dus kampioen worden. De Vinkenmeiden hadden er erg veel zin in. Vanaf de eerste minuut zaten ze erg goed in de wedstrijd. De tegenstander kreeg zeer weinig ruimte en het verdedigen van de doorloopbal, waardoor de eerste wedstrijd verloren was, hadden ze ook onder de knie.

In balbezit liepen de meiden erg goed vrij en kregen zij een heleboel kansen. Helaas ging er in de eerste tien minuten geen één in en zo bleef de stand 0-0. Erg spannend dus, want met deze stand was Fiducia kampioen. Maar de meiden van De Vinken hebben veel geleerd en bleven lekker korfballen.
Er was niets te merken van de zenuwen. Ze bleven vrijlopen en goed vragen om de bal. Het publiek stond ervan te genieten.

In de tweede reeks van tien minuten werden ook weer veel kansen gecreëerd. De Jumbovinken liepen uit naar 2-0 door respectievelijk Isabel van der Horst en Fenna Rijdes. Een paar minuten later kwam Fiducia op 1-2 door een heel mooi afstandsschot en was de spanning weer helemaal terug.

In de rust bleek wel dat de meiden door hadden dat deze wedstrijd gewonnen moest kunnen worden. Ze waren gewoon veel sterker en dat bleek ook weer in de derde serie van tien minuten. Isabel Olij maakte er 3-1 van. De laatste tien minuten werden geen kansen meer weggegeven en dus was het kampioenschap in de tas.

Bij terugkomst in de kantine van De Vinken werden de kampioenen groots onthaald. Ze kregen de felicitaties en een mooie toespraak. De meiden kregen ook allemaal een oorkonde en bossen bloemen. Ze straalden van oor tot oor.

Jongens gezocht
Korfbal is eigenlijk een gemengde teamsport. Nu nog spelen de meisjes van de F1 zonder jongens in hun team, maar ze willen graag dat er een aantal jongens bijkomen. In de sporthal van Vinkeveen trainen de meisjes elke maandag- en woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur. Jongens van rond de 7 jaar zijn dan van harte welkom.

Zaterdag 12 oktober stond de belangrijke uitwedstrijd van De Vinken F1 tegen Fiducia F2 op het programma. Fiducia F2 had alle wedstrijden gewonnen en De Vinken had ook alles gewonnen behalve de wedstrijd tegen Fiducia thuis. Die wedstrijd was met 1-2 verloren. Deze zaterdag konden beide teams dus kampioen worden. … Lees meer »