Natte voetbalshow levert KDO drie punten en koppositie op

Geplaatst op: 14 oktober 2013

Na de klinkende 3-0 zege van vorige week op Swift, speelde KDO afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen CTO’70. Op het goed bespeelbare kunstgrasveld speelde de ploeg van trainer Raymond de Jong in de stromende regen tegen de Duivendrechtse middenmotor. Zonder aanvoerder Sven Vlasman (vakantie), maar wel met een brede bank met daarop diverse, van blessure terugkerende spelers, ging KDO vol goede moed de strijd aan. In de wetenschap dat de wedstrijd van koploper Zuidoost United was afgelast, konden de Kwakelaars deze middag de koppositie in gaan nemen bij een overwinning.

Van meet af aan was het direct duidelijk dat KDO er alles aan wilde doen om de drie punten mee te nemen naar De Kwakel. Menno Lingeman en Bart van der Tol waren in de eerste minuten al erg dichtbij de openingstreffer. Het was echter Joeri Stange die de Kwakelaars in de vierde minuut op voorsprong wist te brengen, 0-1. KDO maakte gretig gebruik van de ruimte achter de verdediging van CTO’70. In de 12e minuut werd eerst nog een treffer van Mathijs van Rijn afgekeurd vanwege buitenspel, waarna Joeri Stange zeven minuten later zijn tweede doelpunt van deze middag wist te maken, ditmaal vanaf de rand van het zestienmetergebied, 0-2. Hierna verzuimde KDO om meer doelpunten te maken, waardoor CTO’70 vlak voor rust zelfs nog dichtbij de aansluitingstreffer was.

Gewaarschuwd door de plaagstoot van de thuisploeg, kwamen de Kwakelaars erg scherp uit de kleedkamer. Twee minuten na rust nam verdediger Mathijs Molleman de bal, vanuit een corner, in ene op zijn pantoffel en zorgde hiermee voor de 0-3. Vier minuten later schoot een Duivendrechtse verdediger de bal in eigen doel na een strakke voorzet van Joeri Stange, 0-4. KDO bleef de wedstrijd
domineren, maar in de 60e minuut maakte CTO’70 een eretreffer nadat een strakke vrije trap langs de Kwakelse muur ging, 1-4. KDO straalde deze middag, ondanks de hevige regenval, voetbalplezier uit en bleef op jacht gaan naar meer doelpunten. Joeri Stange bijvoorbeeld wist in de 70e minuut zijn derde treffer van deze middag te maken, waarmee hij zijn seizoenstotaal op acht bracht, 1-5.
Mathijs van Rijn kon vervolgens niet achterblijven en wist ook tegen CTO’70 voor de vierde wedstrijd op rij te scoren, 1-6. Nadat de langdurig geblesseerden Mitchell Smits en Rick Kruit (beide enkelblessures) even later hun terugkeer vierden, was laatstgenoemde in de 84e minuut direct succesvol, 1-7. Uiteindelijk kwam KDO in Duivendrecht geen moment in gevaar en kon met volle trots de koppositie innemen.

Aankomende zondag speelt het eerste elftal in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen Magreb’90. De Utrechtse eersteklasser wist de afgelopen vijf seizoenen vier keer te promoveren en staat dit seizoen zonder puntenverlies bovenaan in de eerste klasse B. KDO kan dus haar borst nat gaan maken, de wedstrijd begint om 14:00 uur in De Kwakel.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Danny ten Hoope, Michael Meijer, Mathijs Molleman, Erik Verbruggen (81e Mitchell Smits), Bobby Uitermarkt, Bart van der Tol, Timo Kas, Menno Lingeman (68e Jelle de Jong), Mathijs van Rijn (77e Rick Kruit), Joeri Stange.

Na de klinkende 3-0 zege van vorige week op Swift, speelde KDO afgelopen zondag een uitwedstrijd tegen CTO’70. Op het goed bespeelbare kunstgrasveld speelde de ploeg van trainer Raymond de Jong in de stromende regen tegen de Duivendrechtse middenmotor. Zonder aanvoerder Sven Vlasman (vakantie), maar wel met een brede bank … Lees meer »