Amstelheren zwemmen tegen eerste verlies aan

Geplaatst op: 21 oktober 2013

In de uitwedstrijd tegen het Utrechtse UZSC-8 liepen de eerste heren van Zwem en polovereniging De Amstel tegen hun eerste betere opponent van deze competitie. Vooral in de eerste twee perioden heeft het team zijn kansen om te winnen laten liggen. De in het algemeen oudere en meer ervaren spelers van het Utrechtse UZSC drongen de jonge Amstelploeg hun eigen spel op en de Amstelboys hadden daar niet direct het juiste antwoord op.

Halverwege de wedstrijd keek de Amstel tegen een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand aan. Met periodestanden 2-0 en 3-0 was het na de helft van de speeltijd 5-0.
Uitsluitingen voor 20 seconden waren een grote vuller van het wedstrijdformulier. Gelijk met de helft van de wedstrijd had de helft van het Amstelteam ook een kruis voor een persoonlijke fout op het formulier. Hoewel de verdeling van de toegekende persoonlijke fouten met UZSC gelijke tred hield, wist UZSC de uitsluitingen beter te benutten.

De twee laatste speelperioden krabbelden de Amstelheren overeind en wisten beide perioden met winst af te sluiten (1-2 en 1-2).

In de voorlaatste speeltijd legde Stefan Bramsen de eerste Amsteltreffer in het net en werd Sander Aarsman met een gemiddelde uitsluiting van 1 per spelpart geconfronteerd met zijn derde kruisje en daarmee een enkele reis douche. UZSC legde een zesde doelpunt in het Amsteldoel achter keeper Mike van Baarsen.
De periodewinst kon ook door Stefan Bramsen genoteerd worden, die een manmeer situatie na een uitsluiting aan Utrechtse kant tot doelpunt wist te promoveren.

In de laatste periode werd de stand nog een beetje acceptabeler gemaakt met doelpunten van beide Stefans; Wijtsma en Bramsen, om zo een 1-2 periodewinst op de klok te krijgen en een uiteindelijk 4-7 verloren wedstrijd.
Een wrange pil na een goede start van de competitie en een volle reservebank.

In de uitwedstrijd tegen het Utrechtse UZSC-8 liepen de eerste heren van Zwem en polovereniging De Amstel tegen hun eerste betere opponent van deze competitie. Vooral in de eerste twee perioden heeft het team zijn kansen om te winnen laten liggen. De in het algemeen oudere en meer ervaren spelers … Lees meer »