Atlantis 2-speler Robin van 't Schip (donkerblauwe shirt) verdedigt zijn tegenstander

Atlantis 2 speelt opnieuw gelijk

Geplaatst op: 21 oktober 2013

Afgelopen zaterdag 19 oktober trad het tweede team van korfbalvereniging Atlantis aan tegen SDO in Hillegom. De door Rabobank gesponsorde formatie zou al eerder tegen SDO spelen, maar het Hillegomse gras werd toen afgekeurd waardoor de twee ploegen afgelopen zaterdag tegenover elkaar stonden. SDO is een van de weinige verenigingen waar er nog op echt gras gekorfbald wordt en hoewel het veld nu goed genoeg was voor een wedstrijd, maakte de vele regen van afgelopen week het zwaar.

Atlantis 2 begon dit seizoen in een nieuwe samenstelling en daarom moest de ploeg in de eerste wedstrijden van de veldcompetitie zijn draai nog weten te vinden. Vooral het aantal doelpunten bleef in de eerste wedstrijden achter in vergelijking met de kwaliteiten van het team. In de trainingen onder leiding van Peter van der Wel en Frank van der Meer is er hard gewerkt aan het samenspel en het kiezen van de juiste kansen. Het was de ploeg er dan ook alles aan gelegen na deze laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie begint met een goed gevoel van het veld te lopen.

De ploeg kon niet in haar gebruikelijke opstelling beginnen: Jimmy de Koning begon in plaats van de geblesseerde Berry de Jong. Lars van Kuylenburg en Jonathan van der Horst waren nieuwe gezichten op de bank.

De thuisploeg wist door twee afstandschoten direct de voorsprong te pakken en ook daarna wist SDO te profiteren van de matige start van Atlantis: de ploeg liep uit naar 4-1. Maar de ploeg uit Mijdrecht bleef gemotiveerd en door een paar goed uitgespeelde aanvallen wist Atlantis de stand terug te brengen naar 4-4. Verdedigend kreeg de ploeg ook meer grip op SDO waardoor Atlantis uiteindelijk met een 5-6 voorsprong de rust in ging.

Na rust wist SDO op 6-6 te komen, maar Atlantis wist al snel weer de voorsprong te pakken: 6-7. Na twee wissels bleven de bezoekers proberen de voorsprong verder uit te bouwen. Dit lukte slechts deels en het gat werd niet groter dan twee punten tot 7-9. Terwijl SDO bleef scoren, wist Atlantis de korf een tijd niet te vinden, waardoor de stand weer gelijk werd: 9-9.

Opnieuw was het Atlantis dat de voorsprong wist te pakken, maar met nog tien minuten te spelen maakte de ploeg uit Hillegom opnieuw gelijk. Voor het eerste sinds de beginfase van de wedstrijd kwam Atlantis op een achterstand van 11-10, maar wist het toch weer de aansluitingstreffer te maken. Deze gelijke stand duurde niet lang en opnieuw wist SDO de voorsprong te pakken. De Mijdrechtse ploeg bleef echter rustig en zo werd in de laatste minuut door een goed uitgespeelde aanval het meer dan verdiende 12-12 gelijkspel binnengehaald.

Zo kan Atlantis terugkijken op een eerste deel van het veldseizoen waarin het beter is gaan spelen, meer is gaan scoren, maar de punten nog achterblijven. Als Atlantis het goede spel dat het bij vlagen liet zien langere tijd vast weet te houden, dan zal het in de aankomende zaalcompetitie zeker meer punten gaan pakken.

Afgelopen zaterdag 19 oktober trad het tweede team van korfbalvereniging Atlantis aan tegen SDO in Hillegom. De door Rabobank gesponsorde formatie zou al eerder tegen SDO spelen, maar het Hillegomse gras werd toen afgekeurd waardoor de twee ploegen afgelopen zaterdag tegenover elkaar stonden. SDO is een van de weinige verenigingen … Lees meer »